Челси предлага нови договори на четирима играчи


Челси предлага нови договори на четирима играчи
Снимка: Getty Images/Guliver

1755 0

Отборът на Челси вече мисли за бъдещето си и смята да предложи нови договори на някои от младите играчи в клуба. Мениджърът Франк Лампард промени възгледите на тима от последното десетилетие, като за първи път от началото на ерата „Роман Абрамович“ в клуба се залага основно на футболисти от школата, а не на скъпоструващи попълнения. Очевидно този ход дава резултат и сега лондончани смятат да се обвържат по-дълготрайно с три от младите звезди на тима – Тами Ейбрахам, Фикайо Томори и Рийс Джеймс, както и с юношата на клуба Тино Анджорин.

Ейбрахам и Томори се превърнаха от неизменна част от първия тим на Челси през този сезон, след като изкараха няколко години под наем в различни отбори. Английският нападател е голмайсторът на лонончани през сезона с 11 гола във всички турнири, като преди няколко дни дори отбеляза първия си гол с екипа на Англия. Томори пък се утвърди като неизменен титуляр в сърцето на отбраната на Челси, като също получи повиквателна за националната гарнитура на „Трите лъва“. Макар Рийс Джеймс да е една идея по-назад в развитието си при „сините“, десният бек получава все повече шансове с идването на Франк Лампард, като записа първия си старт в Премиър лийг срещу Кристъл Палас и вече има гол на сметката си в Шампионската лига при равенството срещу Аякс 4:4.

Челси се наслаждава на добър старт на сезона. Лондончани са 3-ти в класирането с равен брой точки с Лестър, но с по-лоша голова разлика. Тази седмица обаче предстои труден тест за футболистите на Лампард, които гостуват на шампиона Манчестър Сити. А ето какво постижение изравни наскоро голмайсторът Ейбрахам.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички