Челси не успя да победи 10 от Лестър


Челси не успя да победи 10 от Лестър
Снимка: Getty Images/Gulliver

1249 0

Челси не успя да победи Лестър на собствен терен в среща от 23-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха 0:0, като гостите останаха с 10 души на терена в 68', но и това не помогна на лондончани да стигнат до трите точки.

Лестър започна доста активно срещата и имаше няколко възможности да поведе в резултата. В 12' Ндиди  стигна първи до отбитата топка и стреля с глава от трудна позиция в наказателното поле, но Тибо Куртоа успя да направи великолепно спасяване и да не позволи на топката да влети в долния ляв ъгъл. Преди това и Оказаки, и Варди отправиха неточни удари към вратата на лондончани. 

В 42' Сеск Фабрегас нанесе топовен удар от границата на наказателното поле, а Шмайхел изби топката под напречната греда. Това бе най-опасното положение, което Челси успя да създаде през първата част. Освен това Гари Кейхил напусна терена контузен, което също не бе добра новина за домакините.

Второто положение също не бе наситено с положения и опасни ситуации. В 56' Марез поиска дузпа заради нарушение на Кристенсен, но реферът правилно не посочи бялата точка. В 68' пък гостите останаха с човек по-малко, след като Бен Чилуел си изпроси два жълти картона за около 5 минути. В 78' Бакайоко пое отбит топка на границата на пеналтерията, но я изстреля точно над напречната греда.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички