Брайтън обезличи и тресна лошо Манчестър Юнайтед


Брайтън обезличи и тресна лошо Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2031 0

Манчестър Юнайтед изживя шокиращи 90 минути в гостуването си на Брайтън във втория кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" загубиха с 1:3 от скромния си съперник, който изигра страхотен мач. Гостите от Манчестър играха без нападателя Алексис Санчес, който се оказа с контузия, получена още в петък.

Брайтън поведе в 25-ата минута, когато Марч центрира в наказателното поле и там Линдельоф изпусна Мъри. Нападателят успя да засече и изпрати топката в далечния ъгъл на Де Хеа. Само 2 минути по-късно шокът бе пълен за "червените дяволи" - Грос изпълни корнер, Нокер върна топката в наказателното поле и там Дъфи засече за 2:0.

Юнайтед съумя бързо да се върне в мача, намалявайки изоставането си с 1 гол в 34-ата минута. След изпълнение на корнер Шоу спечели топката и тя стигна до Лукаку. Нападателят с глава не сгреши - 1:2. До полувремето обаче гостите ги чакаше нова изненада - Фред загуби в центъра, от което се възползва Грос. Той изпревари Байи, но бе препънат от него и реферът посочи точката за дузпата. 11-метровият наказателен удар бе превърнат в гол от Грос и Брайтън поведе с 3:1.

Жозе Моуриньо реагира с двойна смяна след почивката - пусна Лингард и Рашфорд, а в 60' в игра влезе и жокерът Фелайни. Това обаче не промени кой знае колко съществено играта на Манчестър Юнайтед и резултата. През втората част възпитаниците на Моуриньо бяха безпомощни в атака и отправиха един точен удар към противниковата врата след далечен изстрел на Пол Погба.

Чак в последната минута на добавеното време козът "Фелайни" проработи - Шейн Дъфи спъна белгиеца в наказателното поле и реферът свири дузпа. Зад топката застана Пол Погба, който изпълни безцеремонно - 2:3. Времето не стигна за някакво геройство от "червените дяволи", които играха разочароващо на "Фалмър Стейдиъм".

В класирането Юнайтед е десети с 3 точки, а Брайтън - 11-и със същия актив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички