Бивша звезда на Арсенал посочи защо Клоп е по-добрият треньор от Гуардиола


Бивша звезда на Арсенал посочи защо Клоп е по-добрият треньор от Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

5962 0

Бившият полузащитник на Арсенал Пол Мърсън заяви, че според него, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е по-добър треньор от колегата си начело на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. Причината за това мнение е, че на германеца не са му нужни скъпи трансфери, за да постига успехи.

"Всички успехи на Ливърпул са възможни благодарение на Клоп. Той изгради този отбор. И побеждава Гуардиола, въпреки че не е похарчил и половината от парите за трансфери, които похарчи Пеп. Това прави Клоп по-добрия", коментира Мърсън в колонката си за "Daily Star".

"Клоп може да изведе Родъръм (Клуб от английската футболна лига, трета по значимост дивизия в страната, бел.ред.) до Висшата лига, ако му дадат време. Гуардиола не е способен на това. На него са му нужни играчи за 80 или 90 милиона паунда, за да работи системата му. Клоп не се нуждае от това. Онова, което построи той в Ливърпул, е голямо постижение", пише още англичанинът. А кой, според самия Гуардиола, е най-тежкият му противник вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички