Без никакво напрежение Манчестър Сити се справи с Уулвърхемптън


Без никакво напрежение Манчестър Сити се справи с Уулвърхемптън
Снимка: Getty Images/Gulliver

2493 0

Манчестър Сити постигна безпроблемна победа срещу Уулвърхемптън с 3:0 в последния двубой за 22-ия кръг на Висшата лига. През първата част Габриел Жесус вкара две попадения, а през втората Конър Коуди си отбеляза автогол. В 19' Уили Боли си изкара директен червен картон, с което доста улесни задачата на домакините.

След този успех "гражданите" отново съкратиха разликата на 4 точки с първия Ливърпул и вече имат 53 точки. Уулвс пък имат 29 точки и са с 11 точки. В следващия кръг "гражданите" са гости на Хъдърсфилд, а Ливърпул е домакин на Кристъл Палас.

Сити доминира през цялото време на терена, като още с първата си атака откри резултата. Лерой Сане демонстрира страхотен поглед и подаде към Габриел Жезуси, който хладнокръвно отбеляза. В 19' Уулвърхамптън остана с човек по-малко, след като Уили Боли влезе агресивно в краката на Бернадро Силва и получи директен червен картон, макар да игра първо с топката. В 37' Жесус се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник. Малко преди това Диого Жота за малко се размина, за да засече центриране в наказателното поле на домакините. В 39' Рахим Стърлинг бе спънат в наказателното поле от Райън Бенет, като съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Габриел Жезус за 2:0. С това съвсем се уби интригата в двубоя.

Второто полувреме не протече по особено различен начин, освен че домакините малко намалиха темпото. Рахим Стърлинг получи много добър пас, но завършекът му от малкото наказателно поле беше катастрофален и не затрудни стража. В 77' влезлият като резерва Кевин де Бройне получи прецизен пас по земя в наказателното поле, овладя и шутира в левия ъгъл. Руи Патрисио обаче направи страхотно спасяване. В 78' отново Де Бройне пробва силен удар, а при последвалия корнер белгиецът центрира остро в наказателното поле, където Конър Коади си отбеляза нелеп автогол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички