Автогол в стил Иво Иванов не стигна на Арсенал за успех в дербито с Тотнъм


Автогол в стил Иво Иванов не стигна на Арсенал за успех в дербито с Тотнъм
Снимка: Guliver/Getty Images

1569 0

Арсенал и Тотнъм не се победиха и се задоволиха с равенство 1:1 в исторически най-оспорваното и непредсказуемо дерби в английската Висша лига. "Артилеристите" поведоха в резултата след злощастен автогол на Кевин Вимер в 42-ата минута, но в 51-ата Хари Кейн изравни от дузпа.

Така и двата отбора нямат особени основания да са доволни от реултата, защото редуваха атаки за второ попадение до самия край, но безуспешно. Арсенал с 24 точки е на трето място и има равен актив с Манчестър Сити, като изостава с 1 от новия лидер Челси.

Тотнъм пък е пети с 21 пункта, а четвъртият Ливърпул може да се изстреля на върха, защото е с 23 точки, а му предстои домакинство на Уотфорд.

В първите 10-ина минути по-активни бяха гостите на "Емирейтс", но в края на полувремето инициативата бе на Арсенал. След няколко пропуснати изгодни положения обаче се стигна до 42-ата, когато при центриране от фаул Вимер с гръб към вратата успя да матира с глава собствения си голкипър Юго Льорис.

В 51-ата обаче Лоран Кошчелни направи необмислено нарушение в наказателното си поле срещу Муса Дембеле, при което съдията Марк Клатънбърг нямаше как да не отсъди дузпа.

Хари Кейн бе точен от 11-те метра и се изравни с Гарет Бейл с 5 попадения срещу Арсенал на върха на историческата голмайсторска листа в дербито с екипа на Тотнъм.

В оставащите минути и двата тима имаха достатъчно шансове да се разпишат отново, като "шпорите" за малко не смълчаха трибуните с рядко срещан гол в 85-ата минута, когато Кристиан Ериксен нацели гредата с коварно центриране от фаул.

Вече седем поредни мача Тотнъм няма победа във всички турнири, докато великолепната серия на Арсенал продължава - 12 победи и 4 равенства в последните 16 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички