Аталанта разгневи Манчестър Сити и последва чутовна наказателна акция


Аталанта разгневи Манчестър Сити и последва чутовна наказателна акция
Снимка: Getty Images/Guliver

1846 0

Английският шампион Манчестър Сити постигна разгромна победа над Аталанта в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Въпреки че "гражданите" изоставаха в резултата, в крайна сметка хората на Хосеп Гуардиола надделяха над италианския тим с категоричното 5:1 на "Етихад".

В 28-ата минута на двубоя гостите от Италия получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от Руслан Малиновски. "Гражданите" очевидно се разгневиха от допуснатото попадение и след само десет минути игра вече водиха в резултата.

Серхио Агуеро изравни в 34-ата минута, а четири минути по-късно отново аржентинският голмайстор се разписа, за да обърне изцяло развоя на мача. До края на полувремето резултатът се запази непроменен, но "небесносините" дадоха заявка за още попадения.

Ако първата част бе за славата на Агуеро, то втората отиде изцяло на сметката на Рахийм Стърлинг. Английският национал реализира хеттрик в рамките на 11 минути (58', 64', 69'), за да оформи крайното 5:1. 

Така Манчестър Сити постигна трета поредна победа в група С, а допуснатото попадение в днешния мач бе първо през новата кампания в Шампионска лига. "Гражданите" са с актив от девет точки и преднина от пет пункта пред Динамо Загреб и Шахтьор Донецк, които разделиха точките в другия мач след равенство 2:2 в Украйна. Аталанта от своя страна допусна трето поражение в груповата фаза и остават на дъното с 0 точки.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички