Арсенал с паметен обрат срещу Челси и на финал срещу Манчестър Сити


Арсенал с паметен обрат срещу Челси и на финал срещу Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

1340 0

Арсенал спря серията от равенства срещу Челси и успя да се класира за финал за Купата на Лигата. Това стана факт, след като "артилеристите" обърнаха лондонския си съперник от 0:1 до 2:1 на "Емиратс".

Мачът почна идеално за Челси, след като в 8' Азар откри резултата, а отборът играеше отлично. В 14' след злощастен рикошет Рюдигер си отбеляза автогол. Отново той беше с главна роля за победния гол, след като в 60' пас на Лаказет рикошира в него и се озова в Джака, който изненадващо остана сам срещу вратаря - удар и 2:1.

Това ще е трети финал за Купата на лигата за Арсен Венгер, като там Арсенал ще се изправи срещу Манчестър Сити на "Уембли".

Още в 5' Педро реализира красив гол с глава, след като засече отлично центриране в пеналтерията. Попадението обаче беше отменено заради засада, каквато действително имаше. Две минути по-късно обаче такава нямаше.

Бакайоко пусна бързо подаване за Педро пред наказателното поле. Испанският ас с едно докосване се отдели от защитниците и веднага изведе Азар сам срещу вратаря - удар и 0:1 за Челси. Това беше и петият гол на белгийския ас във вратата на тима от Северен Лондон.

Ударното начало на Челси обаче беше осуетено рано-рано. Още в 12' домакините изравниха, макар и доста куриозно. След центриране на Йозил в наказателното поел Начо Монреал стреля с глава. Топката обаче рикошира първо в Алонсо, а след това в Рюдигер и се насочи неспасяемо във вратата на Кабайеро.

До края на полувремето гостите имаха почти изцяло инициативата, като Вилиан и Педро изпуснаха няколко отлични положения. В добавеното време Арсенал осъществи две добри атаки, като Йозил беше изведен в наказателното поле. Той беше покрит от трима, но все пай съумя да стреля. Топката обаче излезе в аут.

В началото на второто полувреме домакините бяха по-активният отбор, а в 58' едва не падна втори автогол във вратата на Кабайеро. Лаказет беше отлично изведен от Йозил. Ударът на френския ас срещна съперников футболист и едва не влетя във вратата. САмо две минути по-късно обаче падна попадение.

Лаказет успя да навлезе в наказателното поле и съумя да се освободи от достатъчно, за да опита подаване. Пасът обаче срещна крака на Рюдигер и попадна в Джака, останал сам срещу вратаря - точен удар и 2:1 в полза на "артилеристите".

Попадението определено обърка плановете на гостите, които изведнъж спряха да играят по начина, по който го правеха в първия час на срещата. В опит да промени нещо Антонио Конте пусна на терена Дзапакоста и Миши Батшуай.

В 81' по страхотен начин Дзапакоста центрира в наказателното поле за Маркос Алонсо, който засече от воле, но топката беше избита в корнер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички