Арсенал разкова жалък Евертън на "Гудисън Парк"


Арсенал разкова жалък Евертън на "Гудисън Парк"
Снимка: Gulliver/GettyImages

1355 0

Арсенал записа първата си победа като гост през сезона във Висшата лига, а освен това изигра най-добрия си мач от старта на сезона. Това стана на "Гудисън Парк", където възпитаниците на Арсен Венгер разбиха с 5:2 Евертън и засилиха спекулациите, че Роналд Куман ще бъде уволнен.

Изненадващо "карамелите" поведоха с гол на Уейн Рууни в 12', въпреки че "артилеристите" изпуснаха две положения преди това. Все пак до почивката резултатът беше 1:1, след като Начо Монреал успя да изравни малко преди края на полувремето.

През второто полувреме лондончани се развихриха и в 53' Месут Йозил се разписа след превъзходно центриране на Санчес. В 74' пък германският национал изведе отлично Лаказет, който направи 1:3.

В 90' Арън Рамзи вкара след първата асистенция на Джак Уилшър през сезона във Висшата лига  - 1:4. Грешка на Чех доведе до гол в продължението на Ниасе, но Санчес върна 3-те гола разлика 12 секунди преди края на мача.

Това бяха най-добрите 90 минути футбол от Арсенал през сезона, като отборът имаше цели 30 удара в мача, 14 точни и единствено Пикфорд е виновен Евертън да не загуби с двуцифрена разлика в мача.

Поражението прати Евертън в зоната на изпадащите, а това може и да коства главата на  Роналд Куман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички