9 операции...Футболните богове отново не пощадиха испанския маг на Арсенал


9 операции...Футболните богове отново не пощадиха испанския маг на Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1254 0

Един от най-важните играчи на Арсенал до преди само няколко години продължава да бъде тежко измъчван от контузии. Санти Касорла беше близо до завръщането си на терена, и то след като кракът му едва-едва беше спасен, благодарение на присадена кожа от собствената му ръка. Лекарите, които извършиха интервенцията, дори се съмняваха, че той ще може да ходи нормално, но бившият испански национал надмина всички очаквания и се очакваше да се завърне на терена в началото на 2018 година.

Сега обаче той преживя нов шок. В последните дни той изпитва болка в ахилеса - там, където беше присадена кожата от ръката му. Това е наложило нова операция, което означава и нов дълъг период на възстановяване.

"Усетих дискомфорт в последните няколко дни и трябваше да претърпя нова операция. Това ще забави завръщането ми на терена, но продължава да се надявам, че ще се завърна и съм мотивиран отново да се наслаждавам на голямата си страст - футбола", написа Санти в "Twitter".

Лекарите на испанския ас бяха категорични, че той трябва да е "доволен" от самия факт, че все още може да ходи, след като беше открита гангрена в крака му. Инфекцията беше толкова сериозна, че е "изяла" осем сантиметра от ахилесовото сухожилие. Кракът му все пак беше спасен, но поредната операция означава само едно - Касорла няма да се завърне на терена и през настоящия сезон.

Проблемите на нисичкия магьосник започнаха през 2015 година, като за последно той записа минути през октомври 2016 година. В последните 3 кампании той има общо 23 мача за "топчиите", като тази бройка със сигурност няма да се увеличи до края на сезон 2017/18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички