7 дни преди старта на сезона: Наполи разгроми Ливърпул след три безответни гола (ВИДЕО)


7 дни преди старта на сезона: Наполи разгроми Ливърпул след три безответни гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4449 0

Европейският шампион Ливърпул допусна най-тежката си загуба от началото на предсезонната подготовка. Мърсисайдци бяха победени от тима на Наполи с класическото 3:0 в приятелска среща, изиграна в Единбург. 

Лоренцо Инсиние откри резултата в 17-ата минута, а 10 минути по-късно Аркадиуш Милик удвои. През втората част "малките магаренца" стигнаха и до трето попадение, благодарение на Амин Юнес. Тимът от Неапол "взе реванш" за миналия сезон, когато отпадна от групите на Шампионска лига именно след загуба от Ливърпул, който се класира вместо тях за 1/8-финалите, а впоследствие спечели и турнира.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп може да бъде притеснен от факта, че като цяло извади на терена най-доброто, с което разполага към настоящия момент. Както е известно, атомното трио Салах-Мане-Фирмино не е налично, тъй като и тримата получиха по-дълга и заслужена почивка, но халфовата линия на отбора, както и защитата, бяха изцяло запълнени с титулярните футболисти на отбора. На вратата единствено липсваше Алисон, като на неговия пост игра Симон Миньоле.

Припомняме, че Ливърпул допусна две загуби и едно равенство в последните си три контроли, като пораженията дойдоха срещу Севиля и Борусия Дортмунд, докато ремито бе с тима на Спортинг Лисабон. За мърсисайдци остава един последен приятелски мач срещу тима на Олимпик Лион, който днес победи Арсенал, а на 4 август Ливърпул започва своя сезон с мач за "Къмюнити Шийлд" срещу Манчестър Сити.

Междувременно стана ясно, че Юрген Клоп е обмислял да покани в отбора си 36-годишна футболна легенда (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички