6 фактора, които провалиха Брендън Роджърс


6 фактора, които провалиха Брендън Роджърс

2236 0

1. Защитата – комбинацията от Суарез, Стъридж, Стърлинг и Коутиньо даде на Роджърс едно от най-атомните нападения във Висшата лига. Отбелязването на голове никога не бе проблем, а допускането им. Напускането на Агер бе недоглеждане, а защитното звено никога не проявяваше стабилност. Когато отборът бе близо до титлата през 2013-14, 101 отбелязани гола маскираха проблемите там, но факт е, че 50 гола в 38 мача са прекалено много голове за кандидат-шампион.

2. Напускането на Суарез – уругваецът бе феноменален в атака и е безспорно един от топнападателите в света. Неговият принос за доближаването на Ливърпул до титлата през 2013-14 бе основен. Заминаването му в посока Барселона бе голям удар, но 75-те милиона, които влязоха в касата на клуба трябваше да бъдат оползотворени по по-добър начин.

3. Трансферния прозорец през 2014-та – вместо това милионите бяха дадени за Деян Ловрен, Лазар Маркович и Дивок Ориги. Лалана, Емре Джан и Алберто Морено не бяха пълни разочарования, но не показаха желаното от тях досега. Безспорно най-големият провал бе привличането на Марио Балотели, който за 16 милиона изглеждаше като добра сделка. Тези пари обаче бяха като хвърлени на вятъра.

4. Вратарският пост – Симон Миньоле не бе най-сигурният на вратата, а с оглед на това, че Виктор Валдес бе свободен, изглежда странно, че не бе направен опит той да бъде привлечен. Испанецът е по-добрият вратар от двамата и е чудно въобще как се е съгласил да приеме да е резерва на де Хеа в Манчестър.

5. Сагата с Рахим Стърлинг – когато в края на 2014 година нещата изглеждаха розови за Ливърпул, по нищо не личеше, че младата звезда ще напусне отбора. Трансферните провали и неумението на отбора да задържа топиграчи (в случая със Суарез), обаче промениха мнението на младока и той реши да търси бъдещето си в Манчестър Сити, които са сред основните фаворити за спечелване на титлата в Англия. Ако сте на същото мнение, може да заложите с Betfair.

6. Напускането на Стивън Джерард – дори и вече да не е играчът, който беше, Джерард бе лицето на Ливърпул и икона за феновете на отбора. Неговото заминаване отворя нова страница в историята на клуба, а Роджърс също бе част от старото статукво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички