550 млн. паунда титуляри и 347 милиона резерви: Манчестър Сити помете немислим рекорд


550 млн. паунда титуляри и 347 милиона резерви: Манчестър Сити помете немислим рекорд
Снимка: Getty Images

6188 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити счупи рекорда за най-скъп титулярен състав във Висшата лига. "Гражданите" излязоха със стартова единайсеторка за мача си с Тотнъм на обща стойност 550 милиона паунда. С основна заслуга за счупения рекорд е новата придобивка на отбора Джак Грийлиш, който се присъедини от Астън Вила за 100 милиона.

Нещо повече - медиите в Англия изчисляват, че на резервната скамейка мениджърът Хосеп Гуардиола е разполагал с играчи за още 347 милиона паунда. Тоест: "небесносините" са имали играчи за почти 900 млн. паунда за двубоя с Тотнъм, който в крайна сметка беше загубен с 1:0 след победен гол на Хюн Мин Сон.

Рекордът за най-скъп състав съвсем скоро може отново да бъде подобрен от "гражданите", ако осъществят и последната си голяма цел на летния трансферен прозорец - привличането на Хари Кейн от Тотнъм. За звездата на "шпорите" собствениците на Сити са готови да платят рекордните 160 милиона паунда.

Междувременно Хосеп Гуардиола отвърна по любопитен начин на критиките, че Манчестър Сити харчи колосални пари за трансфери (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички