500 дни начело на Ливъпрул, какво показва статистиката за Клоп


500 дни начело на Ливъпрул, какво показва статистиката за Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

1467 0

Влиянието, което Юрген Клоп оказа върху Ливъпрул от както пое тима на 8 октомври 2015 година, е голямо и всички го виждат.

"Червените" все още имат много работа за вършене, но след 500 дни начело на тима разлика определено има и цифрите го показват.

След като немският специалист пристигна на "Анфийлд", той превърна тима в най-резултатния на Острова. Ливърпул има на сметката си 109 попадения, с три повече от втория Арсенал.

Освен това 18-кратните шампиони на Англия са направили и най-много успешни шпагати - 1177.

Другият важен факт, който говори за влиянието на Клоп над тима е пробяганото разстояние от неговите момчета - 6354,93 километра.

Освен това тимът от града на Бийтълс има най-много попадения извън наказателното поле (20) и най-висок среден процент на владеене на топката (60,13%). Единственият тим, който изпреварва Ливърпул при точните удари е Тотнъм, а Арсенал единствен е съумял да направи повече точни пасове.

Началото на сезона за тима на Клоп беше силно, но след Нова година тимът се справяше много слабо и в момента приоритет за "мърсисайдци" е оставането в Топ 4, което ще гарантира участие в Шампионска лига догодина.

При успешно задържане в четворката на класирането, Клоп ще постигне успех, който Ливърпул направи едва два пъти в последните осем сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички