5 причини защо Манчестър Юнайтед се нуждае от Пол Погба


5 причини защо Манчестър Юнайтед се нуждае от Пол Погба

3558 0

Една от най-горещите теми през това лято е Пол Погба и негово евентуално завръщане в Манчестър Юнайтед. Разбира се това би могло да стане единствено срещу рекордна трансферна сума, като според последните слухове на Острова тя ще е в размер на 100 милиона паунда. Според агента на играча Мино Райола Погба може и да остане в Ювентус.

Ювентус контрира: Нов договор за Погба!

Все пак си има причини  Специалния токова много да желае френския национал в редиците си. Ето 5 от основните мотиви да бъдат хвърени толкова пари за полузащитника.

1. Умения на звезда

Пол Погба напусна Манчестър Юнайтед със свободен трансфер в посока Ювентус през 2012 година. Под ръководството на сър Алекс Фъргюсън халфът изигра едва 7 мача за „червените дяволи“, и то влизайки от резервната скамейка.

След идването си в Ювентус обаче Погба успя да разгърне целия си потенциал.Той спечели 4 поредни титли в Серия А, две купи на Италия, две суперкупи, награди за най-добър млад играч(Golden Boy и Bravo) и беше класиран в отбора на годината за 2015 определен от УЕФА.

Успя да се утвърди като важен играч и в националния отбор на Франция, с който спечели сребърните медали от Евро 2016.

Световен шампион с Франция: 100 млн. за Погба ще са пари на вятъра!

Ако Жозе Моуриньо успее да си осигури подписа на още една звезда, след тези на Златан Ибрахимович и Хенрик Михтарян, това ще е голям коз за него в борбата за титлата.

2. Доминация в противниковата половина

Миналата година, под ръководството на Луис ван Гаал Манчестър Юнайтед завърши на 5-о място в класирането, но в много показатели беше на средно ниво. Статистическите данни показват, че „червените дяволи' имаха съвсем малко над средните показатели за успешни подавания и отнемане на топката, въпреки високият процент притежание на топката-почти 60 процента.

Каква беше първата работа на Моуриньо в Юнайтед?

Юнайтед е под средното ниво на Висшата лига и в още редица други важни показатели- отбелязани голове, удари в очертанията на вратата, асистенции, успешно дриблиране, въздушни двубои и единоборства по земя.

Ето и една графика със средните показатели на Юнайтед:

И с тези на Погба.

Както личи от графиката превъзходството на Погба е сериозно.

3. Универсалност

Погба може да играе във всяка зона на халфовата линия. През миналия сезон на Уейн Рууни често му се налагаше да играе като халф, но още на първата си пресконференция Моуриньо обяви, че нападателят може да бъде използван като 10 или 9, но не и като 6 или дори 8 (позициите на дефанзивен и централен халф).

Няма да повярвате кой е вторият най-добър подавач на Франция след Погба

Със сигурност за португалеца е предимство да може да използва Погба както като дефанзивен, така и като офанзивен полузащитник. Статистиките на француцина са повече от обещаващи- той бележи гол на всеки 5 мача.

4. Въздушни двубои и дефанзивни качества

Халфът има изключителна успеваемост при въздушните двубои. По този показател нивото на Погба е почти два пъти над средното за халф от Серия А. Това е от голяма полза при статични положения както в дефанзивен, така и в офанзивен план. Френският национал е много ефективен и при отнемането на топката от противникови играчи.

Анри посъветва Погба къде да продължи кариерата си

5. Доказан победител

Моуриньо е наясно и с психологията на полузащитника. Дързостта и желанието за победа са отличителни качества на големите футболисти. Новият наставник на Манчестър Юнайтед държи на тези качества, защото те описват и самия него.

Адам Смит, "Скай Спортс"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички