45 години по-късно Хъдърсфийлд отново е във Висшата лига (ВИДЕО)


45 години по-късно Хъдърсфийлд отново е във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1290 0

Хъдърсфийлд победи Рединг с 4:3 след дузпи на "Уембли" във финалния плейоф на Чемпиъншип и спечели промоция във Висшата лигa. Отборът ще играе в елита на Англия за първи път от 45 години, като последното им участие бе в далечната 1972 година.

При редовното време и продълженията резултатът бе 0:0, което се случи за първи път в историята на такъв финален плейф за място в елита на Англия. Хъдърсфийлд спечели не само място в английския елит, но ще вземе и бонус от поне 170 милиона паунда. 

През първата част футболистите на Хъдърсфийлд бяха по-дейни и имаха две добри възможности да поведат в резултата още в първите десетина минути чрез Хефеле и Браун. Постепенно възпитаниците на Яп Стам изравниха играта, но не създадоха сериозно голово положение пред вратата на "териерите". След почивката съперниците си разменяха силните моменти, но така и не успяха да вкарат така желания гол. 

В последната минута на първото продължение Гарет Маклиъри получи топката на изгодна позиция, но я прати встрани от вратата на "териерите".Във вторто продължение съперниците продължиха да играят предпазливо, очаквайки дузпите. 

При тях Хъдърсфийлд първи направи грешка. Германският бранител Хефеле пропусна втората дузпа за своя тим. Рединг не успя да реализира четвъртата и петата дузпа, за да дойде моментът на друг германец - Кристофер Шиндлер, който се разписа за крайното 4:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички