25 години от последната титла на Ливърпул


25 години от последната титла на Ливърпул

2271 0

Днес е тъжен ден за феновете на Ливърпул, които вече 25 години не знаят какво е шампионска титла в Англия. Именно на този ден, 28-и април, 1990 година мърсисайдци за последно печелят английското първенство - 3 години преди то да смени своя формат и да се превърне в Премиър лийг. 

Година след като губи едно от най-завързаните издания на шампионата (по голова разлика от Арсенал), момчетата на Кени Далглиш стават шампиони с цели 9 точки аванс пред изненадващия кандидат-шампион Астън Вила. 

Ливърпул се отчитат и с най-голямата домакинска победа, след като печелят с 9:0 срещу Кристъл Палас - отборът, срещу когото през миналия сезон "червените" окончателно загубиха титлата след 3:3. 

Оттогава насам Ливърпул остава в подножието на върха. Мърсисайдци изпускат на няколко пъти титлата и, въпреки че печелят Шампионска лига, Купата на УЕФА и няколко домашни трофея, феновете на "Анфийлд" бленуват за титла на домашната сцена, особено след като вечният съперник Манчестър Юнайтед вече има 20 на своята сметка - 2 повече от Ливърпул. 

25-годишната суша пък оставя легендата на клуба - Стивън Джерард, без златен медал. Това ще остане голямата мъка на халфа, който приключва кариерата си на "Анфийлд" след края на настоящия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички