11 големи грешки, които Юрген Клоп направи в Ливърпул през този сезон


11 големи грешки, които Юрген Клоп направи в Ливърпул през този сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

4618 0

Сезонът за Ливърпул далеч не върви по план, като отборът не може да покаже лицето, което демонстрира през миналата кампания, когато изуми с футбола, който проповядваше. Това е и причината издание от Острова да отличи 11 големи грешки на мениджъра на тима Юрген Клоп, които той е допуснал през сезона. Givemesport ги посочва, но допълва, че далеч не призовава за оставка на Клоп и че вярва, че немският специалист е свършил феноменална работа и ще остане легенда на клуба.

1. Да не привлече централен защитник през лятото: След напускането на Деян Ловрен останаха 3-ма на тази позиция без реална алтернатива.

2. Да не привлече централен защитник през януари: Тук се допълва, че Клоп все пак е признал, че не зависят някои неща от него и че казва своите желания, но те просто не се изпълняват. Контузиите на Ван Дайк и Гомес обаче сякаш просто задължиха мърсисайдци да потърсят нов на тази позиция.

3. Да не привлече Тимо Вернер през лятото: "Това може и да изглежда странно предвид трудностите за Вернер в Челси, но той щеше да е перфектен за Ливърпул" - смята изданието.

4. Да не продаде Салах или Мане през лятото: Доводът е, че нападението на тима има нужда от сериозно освежаване, а представянето на Жота е използвано като силен аргумент. Освен това се посочва, че Салах и Мане навършват 29 скоро и сега е моментът да им се вземе най-добра сума.

5. Привличането на Тиаго през лятото: Той навършва 30 съвсем скоро, често се контузва, а и най-важното - не пасва на стила на игра в Ливърпул и забавя играта - твърде много докосвания преди решаващото подаване. 20-те милиона, дадени за него, можеха да се вложат в централен защитник.

6. Да позволи договорът на Вайналдум да изтича: Контрактът му отдавна трябваше да е подновен, а несигурността около бъдещето му със сигурност оказва влияние.

7. Да не привлече по-добра опция за резерва на Алисон: Адриан е играл в два мача във Висшата лига и е допуснал цели 9 гола - 7 от Астън Вила и 2 от Евертън. Неслучайно Клоп опитва да налага и Каоимин Келъхър.

8. Да не продаде Дивок Ориги: "Може да изглежда грубо спрямо статута му в клуба и важните му голове, но той просто не е достатъчно добър, за да играе в отбор като Ливърпул" - смята изданието.

9. Да не дава повече игрово време на Такуми Минамино: Той е стартирал само на два пъти през сезона, а Дивок Ориги бива предпочитан пред него.

10. Да пусне в игра Диого Жота срещу Мидтиланд: Ливърпул вече си бе осигурил върха в групата, а Клоп пусна в игра Трент Александър-Арнолд, Фабиньо, Салах, но най-лошото - Жота. В грубия мач Жота напусна контузен с проблеми в коляното и не е играл оттогава.

11. Да играе с много титуляри срещу Астън Вила във ФА Къп: Клоп пусна играчи като Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Салах и Мане срещу децата на Вила в този турнир, а това е нещо значително, предвид натовареността през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички