10 трансферни бомби от последния ден на пазара


10 трансферни бомби от последния ден на пазара

12336 0

Последният ден на летния трансферен прозорец често е бил изпълнен с драматични покупки в самия край на истински суперзвезди. Такъв бе случаят и на Димитър Бербатов, когато той премина в Манчестър Юнайтед, като тогава дори самият трансферен период бе удължен с няколко часа, за да може да бъде свършена сделката.

ПОСЛЕДЕН ДЕН НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ

Ето 10 от най-впечатляващите трансфери в последния ден на прозореца:

Ривалдо - През 1996 Барселона плати еквивалента на 24 милиона евро на Депортиво ла Коруня и пребори италианските грандове Интер и Милан за подписа на бразилеца, който през 1999 стана носител на Златната топка.

Месут Йозил - През 2013 година Арсенал изненадващо брои цели 50 милиона евро за един от най-добрите играчи, които Арсен Венгер е привличал в престоя си с "артилеристите". Феновете на Реал Мадрид още тъжат за продажбата на германския национал.

Серхио Рамос - През 2005 година Реал Мадрид направи мъдрото решение да плати 27 милиона евро за защитника на Севиля, като в последствие Рамос се издигна и до статута на капитан в "лос бланкос" и националния отбор на Испания.

Робиньо - През 2008 година заради Робиньо и Бербатов трансферният прозорец бе удължен, за да може Манчестър Сити да брои 43 милиона за бразилеца, но той се оказа ужасяваща грешка.

Роналдо - През 2002 Реал Мадрид плати 45 милиона на Интер за току що станалия световен шампион с Бразилия легендарен нападател.

Антони Марсиал - През 2015 година Манчестър Юнайтед направи "паническа покупка" в последния момент за тийнейджъра, а Монако получи цели 50 милиона евро.

Гарет Бейл - През 2013 година Реал Мадрид направи Бейл най-скъпия футболист за времето си, плащайки 100 милиона евро на Тотнъм.

Златан Ибрахимович - През 2004 Ибрахимович все още не бе суперзвездата, която е днес, но Ювентус мъдро реши да плати на Аякс 16 милиона за един от най-добрите нападатели в днешно време.

Ернан Креспо - През 2002 Интер решава да инвестира 26 милиона в заместник на току що продадения в Мадрид Роналдо. Креспо не изкарва добра първа година, но следващият му престой 2006-2009 е далеч по-успешен.

Уейн Рууни - През 2004 Манчестър Юнайтед прави една от най-важните покупки в историята си с привличането на нападателя от Евертън, за когото са платени цели 37 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички