10-те звездни играчи от Висшата лига, които все още могат да напуснат (СНИМКИ)


10-те звездни играчи от Висшата лига, които все още могат да напуснат (СНИМКИ)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2488 0

Трансферният прозорец в Англия затвори на 9 август, но това прекрати единствено входящите трансфери в отборите от Висшата лига. Клубовете от Острова обаче могат да осъществяват изходящи трансфери, след като трансферният прозорец в другите страни приключва по-късно.

Испания, Германия и Франция затварят своя трансферен пазар едва на 31 август, докато прозорецът в Италия затваря този петък. Вече станахме свидетели на сензационни трансфери през това лято на най-високото равнище в Англия, но кои играчи все още е възможно да напуснат своите отбори?

Ливърпул и Манчестър Юнайтед са представени с по трима играчи, които могат да напуснат състава още през това лято. Ето и пълния списък с десетимата най-изявени имена във Висшата лига, чието бъдеще все още не е изяснено:

1. Антъни Марсиал (Манчестър Юнайтед) - Агентът на Марсиал заяви през юни следното: "След като премислихме всички фактори и възможности, Антъни заключи, че иска да напусне Манчестър Юнайтед." 

Въпреки това, Марсиал все още е част от състава на "червените дяволи". Френският национал влезе в конфронтация с наставника Жозе Моуриньо, след като се прибра от турнето на отбора в САЩ преждевременно, за да посрещне раждането на второто си дете, а след това не побърза да се върне в лагера на отбора.

22-годишният нападател не се появи в първия мач на отбора срещу Лестър, като медиите в Италия свързват играча с трансфер в състава на Милан.

2/3. Лорис Кариус/ Симон Миньоле (Ливърпул) - След пристигането на Алисон Бекер от Рома вратарският пост изглежда непробиваем през новия сезон. Титулярният страж от миналия сезон Лорис Кариус разочарова голяма част от феновете с представянето си във финала на Шампионска лига, което оказа сериозно напрежение върху психиката на играча.

През последните дни се появиха информации, че Бешикташ имат интерес към вратаря, като са готови да го привлекат за един сезон под наем. Турският гранд по-рано през сезона имаше интерес и към другия страж на Ливърпул Симон Миньоле, но до трансфер така и не се стигна.

Барселона също прояви интерес към Симон Миньоле, който сякаш остава трети избор в състава на Клоп за вратарския пост. Белгийският стаж едва ли иска да бъде резерва през целия сезон, което означава, че може да потърси трансфер далеч от "Анфийлд".

4. Маркос Рохо (Манчестър Юнайтед) - Защитникът на "червените" не попадна в плановете на Моуриньо за турнето в САЩ, а през уикенда не попадна и в групата на отбора при победата над Лестър. 

Рохо е свързван с трансфер под наем в турския Фенербахче, след като изигра едва 12 мача за отбора във всички турнири през изминалия сезон. Въпреки че Моуриньо не успя да привлече нов защитник, Рохо има реален шанс да напусне отбора още през това лято.

5. Мохамед Елнени (Арсенал) - "Топчиите" подсилиха своята средна линия през това лято, което означава, че новият наставник на отбора Унай Емери може да се раздели с полузащитника Мохамед Елнени.

Елнени остана на пейката в мача срещу Манчестър Сити, като изглежда трудно за него да пробие в стартовия състав на Арсенал през този сезон. Египтянинът подписа нов 4-годишен контракт с отбора през март, но сега Олимпик Марсилия проявява интерес към халфа.

6. Дивок Ориги (Ливърпул) - Младият нападател на Ливърпул получи игрови минути по време на предсезонната подготовка на отбора, но изглежда невъзможно да пробие в мълниеносната атака на "червените". 

Ориги прекара миналия сезон под наем във Волфсбург, а сега е желан от Фенербахче отново за период под наем. Договорът на французина изтича след година, а шансовете му да се задържи на "Анфийлд" изглеждат минимални.

7. Рубен Лофтъс-Чийк (Челси) - Полузащитникът, който впечатли по време на Световното първенство по футбол 2018 в Русия, ще срещне сериозна конкуренция през новия сезон, след като в отбора пристигнаха Джорджиньо от Наполи и Матео Ковачич от Реал Мадрид.

Англичанинът се появи като резерва в мача от Висшата лига срещу Хъдърсфийлд, като местата в средата на терена изглеждат резервирани за Канте и Джорджиньо. Лофтъс-Чийк бе желан от Шалке под наем, но халфът иска да остане на "Стамфорд Бридж" и да докаже на селекционера Сари, че заслужава титулярно място.

8. Матео Дармян (Манчестър Юнайтед) - Крайният бранител на "червените дяволи" пожела да се завърне в своята родина Италия, където 28-годишният защитник е желан от грандове като Ювентус, Интер и Наполи.

Моуриньо заяви следното миналия месец: "Дармян иска да напусне, а моето мнение е, че когато играч иска да напусне, най-правилното решение е да проявиш човечност и да осъществиш желанието на футболиста."

9. Дани Роуз (Тотнъм) - Според Daily Mirror левият краен защитник на "шпорите" не попада в дългосрочните планове на Маурисио Почетино, а кандидати за подписа на англичанина са ПСЖ и Шалке.

10. Юник Боласие (Евертън) - Бъдещето на острото крило на "карамелите" е под въпрос, след като той не изигра нито една минута по време на предсезонната подготовка на отбора и не бе включен в първия двубой на тима срещу Улвърхемптън.

Конкуренцията за поста на Боласие също е сериозна, след като "сините" проведоха много добър трансферен прозорец и привлякоха Бернард и Адемола Лукман.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички