10 от Ливърпул биха с дузпа фантом


10 от Ливърпул биха с дузпа фантом

966 0

Ливърпул съхрани шансове за топ 4 в класирането на Висшата лига на Англия, след като се добра до обрат от 1:0 до 1:2 при гостуването си на Кристъл Палас, и то с човек по-малко на терена.

Първото полувреме премина през поделено преимущество, но мърсисайдци не отправиха нито един точен удар, а дълбоката защита на домакините сериозно затрудняваше атакуващата селекция на Юрген Клоп.

Втората чат пък почна с натиск на Палас, като в 47' при корнер защитата на гостите не успя да изчисти топката. Заваляха куп удари към вратата, като в крайна сметка Джо Ледли се оказа най-съобразителен и успя да отбележи - 1:0

В 60' Юрген Клоп направи доста офанзивна смяна, заменяйки Джо Фланаган за сметка на Филипе Коутиньо. Секунди по-късно обаче тимът му остана с човек по-малко. Джеймс Милнър, който си изкара глупав жълт картон през първата част, си позволи грубо нарушение в гръб, заради което заслужено получи и второ предупреждение, което автоматично означаваше червен картон.

20 минути преди края на срещата феновете на "Селууст парк" претърпяха шок, след като гостите изравниха с изключителна доза късмет. Алекс МакКарти опита да изчисти топка, върната му от защитата, но вместо това се подхлъзна и я подаде на Роберто Фирмино. Бразилецът моментално направи две крачки към противниковата врата, след което отправи добре премерен удар и прати топката покрай стража на домакините.

Последва лек натиск на гостите, а 10' преди края на срещата на терена се появи и Кристиан Бентеке, който само секунди по-късно успя да отправи точен удар след центриране от корнер, но шутът му бе уловен от МакКарти

В заключителните минути Ливърпул наложи натиск, като в 87' левият бек Алберто Морено нанесе хубав ъгъл по диагонала, но за негово нещастие топката срещна страничната греда, а след това последва слабо центриране от Адам Лалана.

Все пак съдбата се усмихна на мърсисайдци, които след края на продължението, дадено от съдията, получиха много спорна дузпа в своя полза. Резервата Бентеке беше точен и донесе победата на своите.

Ливърпул вече има 44 точки и е само на 6 от топ 4. Палас пък остава без победа от декември насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички