10 от Лийдс превзеха "Етихад" и шокираха Манчестър Сити във Висшата лига


10 от Лийдс превзеха "Етихад" и шокираха Манчестър Сити във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1727 0

Новакът във Висшата лига Лийдс Юнайтед шокира считания за бъдещ шампион на Англия Манчестър Сити, след като го победи с 1:2 като гост в мач от 31-вия кръг. Нещо повече - възпитаниците на Марсело Биелса сториха своя подвиг на "Етихад" с 10 души, след като цяло полувреме играха в намален състав.

В 42-ата минута Патрик Бамфорд намери Стюърт Далас, който успя да вкара в мрежата на "гражданите" и да изведе Лийдс напред в резултата. В самия край на първата част обаче Лиъм Купър получи директен червен картон за нарушение, с което постави гостите в много неудобна ситуация за второто полувреме.

Въпреки това Лийдс успя да удържи лидера във Висшата лига близо половин час, преди "гражданите" да стигнат до изравнително попадение. То дойде в 76-ата минута, когато Бернардо Силва намери Феран Торес, а испанецът не пропусна да се разпише. Големият шок за домакините дойде в 91-вата минута, когато Стюърт Далас отново вкара в мрежата на Сити и донесе победата на Лийдс.

Манчестър Сити остава убедителен лидер във Висшата лига с актив от 74 точки в 32 изиграни мача. Най-близкият им преследвач Манчестър Юнайтед е с 60 точки и два мача по-малко, т.е. при най-добрия сценарий "дяволите" могат да се доближат на осем точки от лидера при оставащи шест мача до края на сезона. Лийдс пък заема девето място с 45 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички