10 много любопитни факта за новата звезда на Челси - Гонсало Игуаин


10 много любопитни факта за новата звезда на Челси - Гонсало Игуаин
Снимка: Getty Images/Guliver

2620 0

От снощи Маурицио Сари се събра с един от любимите си нападатели - Гонсало Игуаин, който премина под наем от Милан в английския Челси. Аржентинецът е интересна личност, за която обаче не се знаят толкова подробности, колкото за други звезди от неговия ранг. Ето 10 любопитни неща за Гонсало, които може и големите му фенове да не знаят:

ТАЙНАТА НА ПРЯКОРА МУ

Като дете Игуаин е изпъквал над връстниците си с физически данни и е изглеждал твърде голям. Затова започнали да му викат El Pipa (тръба), което впоследствие прераснало в смекченото Пипита.

В НЕАПОЛ ПУСНАХА WC-ХАРТИЯ С НЕГОВИЯ ЛИК

Това се случи, когато Пипита напусна Наполи заради Ювентус. Освен че горяха негови фланелки в цветовете на Наполи, феновете в Неапол пуснаха тоалетна хартия с неговия лик, която се купуваше като топъл хляб.

НАПОЛОВИНА ФРАНЦУЗИН Е

Нападателят е роден в Брест и отива в Аржентина на 10-месечна възраст. Той дори не знае френски език, но има френско гражданство, за да не го смятали за легионер в Испания, когато играеше за Реал Мадрид.

МОДЕЛКА СЕ ОПЛАКА ОТ НЕГО, ЧЕ Ѝ ДОСАЖДА

През януари 2017 година красивата моделка Антонела Фиорделиси заяви, че футболистът я засипва със съобщения в Instagram и ѝ иска интимни снимки. Впоследствие тя се отметна от думите си и му се извини публично. "Не исках да създавам ненужни сплетни, това беше просто шега", заяви хубавицата.

ЛЮБИМОТО МУ ЯДЕНЕ Е ПИЦАТА

Игуаин обожава пица. Но не всякаква пица, а тази, която приготвя майка му. Гонсало обича да се събере със семейството си и да похапне от мамините манджи.

ВЕЧНИТЕ МУ ПРОБЛЕМИ С ТЕГЛОТО

Този проблем преследва играча през цялата му кариера. В Наполи той често е бил на диета, а когато премина в Ювентус и изигра първия си мач, феновете бяха в шок от формата му. Но клубът го защити и го подложи на сериозна диета.

ПОДИГРАВАХА МУ СЕ ЗАРАДИ ТАТУИРОВКАТА МУ

През септември Игуаин си направи татуировка с надпис думите на легендарния Че Гевара "Hasta la victoria siempre" (Винаги към победата). Гонсало публикува снимка с татуировката си в социалните мрежи, но някои фенове се пошегуваха с него, заменяйки думата Hasta с Pasta.

МОЖЕЛ Е ДА СТАНЕ ТЕНИСИСТ

Като дете Пипита много е обичал тениса и е възнамерявал да стане професионален тенисист. Той подкрепя Роджър Федерер, Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро. Но все пак избра футбола и не сгреши.

ИМА ФУТБОЛНО СЕМЕЙСТВО

Бащата на Гонсало - Хорхе, е играл за Ривър Плейт, като централен защитник. В Ривър започна кариерата си и Гонсало, както и брат му Федерико. Другият му брат - Николас, сега работи като негов агент.

ОБОЖАВА МАУРИЦИО САРИ

Треньорът е основният фактор, за да избере Игуаин да премине в Челси. "Той ме накара да се почувствам незаменим играч, като баща ми е", заяви нападателят неотдавна.

Каква заплата ще прибира Гонсало в Челси - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички