1 пречка пред Юрген Клоп да извади "шампионското оръжие" на Ливърпул, което не бе налично досега


1 пречка пред Юрген Клоп да извади "шампионското оръжие" на Ливърпул, което не бе налично досега
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

14427 0

И през този сезон Юрген Клоп трябва да се справя с доста проблеми с контузени в Ливърпул. Все пак напоследък новините се подобряват в това отношение и германецът заложи на един от най-борбените си играчи срещу Бърнли (3:1).

Контузиите в защитата на Ливърпул

Анди Робъртсън се завърна за Ливърпул след контузия

Левият краен бранител Анди Робъртсън направи първия си старт като титуляр от над четири месеца. Неслучайно след края на двубоя Клоп го заля с похвали. "Всички играха добре, но особено Робо, защото откакто работим заедно, той никога не е бил аут за толкова дълго, а е суперважен играч. Изигра топ мач".

Още: "Срещнахме се два пъти": Какво си казаха Жозе Моуриньо и Мохамед Салах след скандала помежду им?

Робъртсън игра за 90 минути за първи път от равенството 2:2 с Брайтън в началото на октомври, когато бе заменен от Костас Цимикас. Гръцкият бранител пък също получи контузия току пред Коледа, докато бе в добра форма.

Добрите новини за Клоп продължиха и с това, че Трент Александър-Арнолд записа 58-ата си асистенцеия във Висшата лига. С нея той стана защитникът с най-много асистенции в историята на първенството.

Малко след това обаче дойдоха лошите новини, след като англичанинът бе принудително заменен заради неразположение в коляното, където вече имаше проблеми. "Същата зона на коляното. Нищо твърде страшно, но го почувства отново и трябва да видим за какво става въпрос, да проучим. Трент каза, че е добре, но не е добре, щом го усеща. Трябва да сме внимателни и трябваше да го извадим".

Неговият заметник Конър Брадли също не бе наличен. 20-годишният англичанин, който направи фурор срещу Норич (ФА Къп) и срещу Челси, вкарвайки гол и давайки общо четири асистенции, бе сполетян от трагедия в личен план - татко му почина. Джо Гомес, който заместваше отляво Цимикас и Робъртсън, също бе извън състава за Бърнли.

Още: "Винаги обвинява реферите": Бивш съдия от Висшата лига избра между Гуардиола и Клоп

Кога Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън ще се задържат без проблеми за Ливърпул?

Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън отново заедно

Въпреки отличното представяне на споменатите бранители, със сигурност Клоп ще иска да има налично оръжието, което бе ключово за титлата през сезон 2019/20. А именно - партньорството между Трент и Робъртсън. Срещу Бърнли бе едва шестият път през сезона, в който двамата започват като титуляри. И едва първи от 8 октомври насам.

От общо 5130 минути за Ливърпул, двамата са играли заедно за едва 511 от тях. А сега големият въпрос е колко сериозен е проблемът с Александър-Арнолд и ще може ли да се върне скоро и за по-дълго до възстановения Робъртсън. Двамата имат общо 115 асистенции във Висшата лига и определено могат да наклонят шансовете за титла в полза на тима си.

Освен проблема за Трент - след това поредната травма в Ливърпул напомни за каръка на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички