Зрелище на финалната права в групите на Шампионска лига (всички резултати)


Зрелище на финалната права в групите на Шампионска лига (всички резултати)
Снимка: Getty Images/Guliver

2616 0

Изиграха се предпоследните двубои в 4 от групите на тазгодишното издание на Шампионска лига. Безспорно изненадата на вечерта е поражението на Реал Мадрид с 0:2 от Шахтьор (Донецк), което завързва изключително много нещата в групата (вижте повече по-долу). Каква е ситуацията в 4-те групи след мачовете от вторник?

Група А

Както бе известно и по-рано - Байерн Мюнхен със сигурност ще завърши на първото място в групата, тъй като е недостижим на върха. Победата на Залцбург и равенството за Атлети обаче оставят второто място в групата отворено. При победа Залцбург се класира, при всякакъв друг резултат - Атлетико отива към осминафиналите. Двата тима се изправят след седмица един срещу друг.

Локомотив (Москва) - Залцбург 1:3 

Атлетико (Мадрид) - Байерн Мюнхен 1:1

 

Група В

Най-заплетената група в Шампионска лига през тази кампания. Абсолютно всеки от четирите отбора има реален шанс да се класира към осминафиналите и ничие място не е гарантирано. Борусия е първи с 8 точки, втори и трети са съответно Шахтьор и Реал с по 7, а последен е Интер с 5. В последния кръг испанци играят с германци, а италианци - с украинци.

Шахтьор (Донецк) - Реал Мадрид 2:0

Борусия Мьонхенгладбах - Интер 2:3

 

Група С

Тук нещата са ясни - Сити и Порто продължават към осминафиналите. Олимпик Марсилия и Олимпиакос ще се борят за 3-ото място, което дава право на участие в Лига Европа. И двата тима са с по 3 точки, но към момента гърците са с едно място нагоре поради по-добри показатели в директните двубои. В последните кръг Сити играе с Олимпик Марсилия, а Порто с Олимпиакос.

Порто - Манчестър Сити 0:0

Олимпик Марсилия - Олимпиакос 2:1

 

Група D

Ливърпул взе своето след нова минимална победа над Аякс. Мърсисайдци си гарантираха и първото място. Аталанта изненадващо не победи Мидтиланд, което може да му изиграе лоша шега. В последния мач Аталанта и Аякс играят един срещу друг в директен спор за второто място. Към момента италианците са с 8 точки, а нидерландците - със 7.

Аталанта - Мидтиланд 1:1

Ливърпул - Аякс 1:0

 

ПРЕДИ ДВУБОИТЕ

Вече сме в заключителната фаза от групите на Шампионска лига за сезон 2020/21. Два мача преди края някои от отборите вече са с ясна съдба - едни са си гарантирали участие на осминафиналите, други са осъзнали, че пътят им приключва дотук. Трети обаче тепърва ще решават своите съдби, а след днешния ден още въпросителни ще паднат за някои отбори.

Голямото дерби изглежда е между Атлетико (Мадрид) и Байерн Мюнхен, въпреки че и двата отбора ще са без голяма част от звездите си. Загубата на Ливърпул в последния кръг от Аталанта пък засилва интригата в групата му и сблъсъкът му с Аякс добива още по-голям заряд към срещата между тези именити съперници. В действие ще видим още отбори като Реал Мадрид, Интер, който е в много тежка позиция, Манчестър Сити и Мидтиланд, където е българинът Божидар Краев. Ето и всички двубои от днес:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички