Защо триумфът в Шампионска лига е още по-специален за Арнолд?


Защо триумфът в Шампионска лига е още по-специален за Арнолд?
Снимка: Guliver/GettyImages

4010 0

Едва ли има фен на Ливърпул, за когото легендарният обрат срещу Милан в спиращия дъха финал на Шампионска лига през 2005 година не е специален. Но един от играчите на мърсисайдци завинаги ще помни последния триумф на тима в най-комерсиалния клубен турнир (преди 2019 година), тъй като за него тази година означва много повече.

През 2005 година Трент Александър Арнолд е едва на 7 годинки, но благодарение на жребий, проведен в училището му, получава възможността да участва в камп, организиран от Ливърпул. Десният бранител тогава впечатлява скаутите на тима до такава степен, че няколко дни след въпросния лагер след разговор с родителите на детето мърсисайдци го привличат в школата на отбора.

Освен че празнува успеха в Истанбул, Арнолд става част от семейството на Ливърпул, като минава през всички юношески гарнитури на клуба в периода 2004-2016. Дебютът му за "червените" е през 2016 година, когато на 25-октомври (току-що навършил 18 години) играе срещу Тотнъм в турнира за Купата на Лигата.

Сега едва на 20-годишна възраст десният бранител е абсолютен стълб в защитата на Ливърпул и витална част от атакуващата схема на Юрген Клоп. Той е сред лидерите на този отбор, а неговите геройства помогнаха на Ливърпул да спечели първи европейски трофей от 2005 година насам - знакова година за всеки, свързан по някакъв начин с отбора, но най-вече за Трент Александър Арнолд. А как му хрумна гениалното изпълнение на корнер срещу Барселона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички