Властелинът на "групата на смъртта" е аутсайдер: Двата най-подценени дуела в Шампионска лига ще изненадат


Властелинът на "групата на смъртта" е аутсайдер: Двата най-подценени дуела в Шампионска лига ще изненадат
Снимка: GettyImages

1387 0

Фазата на осминафиналите в Шампионска лига продължава с нови два сблъсъка. В един ден са събрани два от дуелите, които бяха сред най-подценените при изтеглянето на жребия. В единия от тях миналогодишният финалист Интер, който е силно устремен към титлата в Серия А, ще се изправи срещу неколкократният финалист в надпреварата Атлетико Мадрид. Специалисти и анализатори очакват по-дефанзивен подход и от двата отбора.

ПСВ Айндховен е фаворит срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига

Борусия Дортмунд аутсайдер, след като спечели "групата на смъртта"

В другия пък един от двата тима, излезли от "групата на смъртта" - Борусия Дортмунд, гостува на ПСВ Айндховен, като нидерландският гранд е в отлична форма и има само две поражения през кампанията във всички турнири - едно за купата на Нидерландия, другото в групите в Шампионска лига срещу Арсенал. Неслучайно ПСВ е и фаворит.

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за победа в полза на ПСВ Айндховен е 2,30, докато ставката за успех за германския гранд е 3,05. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,55. Мачът започва в 22:00 часа българско време (от колкото стартира и другият сблъсък).

Борусия влиза в мача със самочувствието на тима, спечелил "групата на смъртта". Отборът обаче е спечелил само два от последните си осем двубоя като гост на осминафиналите в Шампионска лига (едно равенство и пет загуби). В същото време Люк де Йонг се вихри именно у дома - седем от последните му осем попадения за тима идват като домакин. Никлас Фюлкруг също е във форма, като вкара в четири от последните пет срещи на Борусия (в единия от случаите - хеттрик).

Двата отбора играят в турнира и в началото на века - през 2002 година, когато са в една група. Прави впечатление, че и в двата мача тогава се стига до гол/гол. ПСВ губи у дома с 1:3, а в Германия мачът е без победител - при 1:1.

Ще сбъдне ли Интер прогнозите за победа над Атлетико Мадрид?

Лаутаро Мартинес ще опита да накаже и Атлетико Мадрид

В другия дуел Интер е фаворит срещу Атлетико Мадрид, като коефициентът на efbet за победа в полза на "нерадзурите" е 1,86, докато ставката за успех на сметката на "дюшекчиите" е 4,50. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,40.

Главен арбитър на мача ще е Ищван Ковач, а любопитен факт е, че Атлетико губи на 0 и двата мача до момента, които този съдия е свирил на "дюшекчиите" в Европа. Освен това Интер не е губил мач у дома в турнира от септември 2022 година (шест победи и две равенства оттогава). В същото време обаче италианите имат само една победа от последните си шест срещи у дома срещу испански съперници (две равенства и три загуби).

Любопитен факт е, че и двата гола на Лаутаро Мартинес за Интер в Шампионска лига през този сезон дойдоха след 80-ата минута (както и две от последните му четири попадения в официални мачове за "нерадзурите". Маркос Йоренте пък приспа Лас Палмас с два гола в първите 20 минути пред дни, но трябва да се отбележи, че три от преишните му четири гола през кампанията дойдоха след 85-ата минута.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички