ВИДЕО: Как да покриеш сам 2/3 от "Камп Ноу" и да спреш атака на Меси, Суарес и Алба


ВИДЕО: Как да покриеш сам 2/3 от "Камп Ноу" и да спреш атака на Меси, Суарес и Алба
Снимка: Guliver/GettyImages

3413 0

Късно снощи Барселона нанесе тежка загуба на Ливърпул в Шампионска лига, а успехът на каталунците можеше да бъде дори по-красноречив. В края на срещата мърсисайдци се втурнаха в търсене на гол, а това даде отлични предпоставки за контраатаки на домакините, които обаче не успяха да се възползват пълноценно от тях.

Тъкмо такава бе ситуацията в 92-рата минута на мача, когато гостите изпълниха ъглов удар, от който последваха мълниеносни контра действия на "блаугранас". Тер Щеген улови топката и веднага изведе напред Лионел Меси, който спринтира към противниковата врата. Аржентинецът бе подпомогнат и от двама съотборници от двете му страни - Луис Суарес и Жорди Алба.

Тримата футболисти започнаха своето движение от собственото наказателно поле, прекосявайки целия терен, за да достигнат вратата на Алисон. Единствената пречка между вратата на бразилеца и триото на каталунците бе един-единствен футболист - Анди Робъртсън.

Крайният бранител на "червените" бе останал сам в защита и трябваше да покрие 2/3 от футболното игрище на "Камп Ноу", за да се опита да възпре контраатаката на домакините. Защитникът обаче се справи повече от отлично, като забави максимално действията на играчите в "червено-синьо", а впоследствие чудесен шпагат, чрез който блокира изстрела на Луис Суарес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички