Великолепно шоу в Дортмунд - Реал отново позволи изравняване в края (ВИДЕО)


Великолепно шоу в Дортмунд - Реал отново позволи изравняване в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty images/Gulliver

3376 0

Борусия Дортмунд и Реал Мадрид не успяха да се победят на "Сигнал Идуна Парк", стигайки до великолепно гросмайсторско равенство 2:2 в мач от Шампионска лига.

Гостите от испанската столица на два пъти успяха да поведат в резултата, като през първото полувреме Кристиано Роналдо даде аванс на своите за 0:1, а през втората част Варан беше точен за 1:2.

В края на първото полувреме именно Варан върна равенството с гол в собствената си врата, но заради грешка на вратаря Кейлор Навас. В 87' Шурле фиксира крайното 2:2, след като Тухел извърши три смени, които помогнаха на тима да стигне до равенството - Пулишич, Мор и Шурле.

Така Реал Мадрид остава без победа в Дортмунд след вече 6 мача, но този път "белите" поне не загубиха, както беше случаят в последните 3 двубоя. Освен това двата отбора продължават уверено напред, като са с по 4 точки и са на върха в класирането на група "E".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима стартираха с по едно добро положение от пряк свободен удар. Първо Роналдо пробва рефлекса на Бюрки, а след това Пишчек стреля, но Навас спаси.

Въпреки че Борусия беше по-активният отбор, Реал Мадрид беше тимът, който поведе в срещата. В 17' отлична акция на "белите" завърши с подаване на Бейл за Роналдо, който безпроблемно преодоля Бюрки - 0:1 за гостите от Испания.

Това изненада сериозно домакините, които почнаха повече да бъркат в предни позиции. След 25' "жълто-черните" се окупитиха и заиграха по-добре, а Навас беше принуден на два пъти да спасява своите. Обамеянг пък уцели греда, но след като беше вдигнат флага за засада.

Въпреки натиска до сериозна опасност не се стигаше, но в 42' Навас допусна наивна грешка. След три отлични спасявания той се изправи срещу Герейро, който стреля от пряк свободен удар. Вратарят боксира слабо в главата на Варан, а топката влетя в мрежата му - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

НАчалото на втората част беше силно за домакините, които в първите 6 минути имаха две уникални положения. Първо Дембеле счупи кръста на Данило и нахлу в наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В следващата акция Гьотце изведе Обамеянг в наказателното поле, нападателят финтира Варан и стреля, но Навас успя да избие удара му.

В 60' Реал Мадрид можеше да излезе напред в резултата, след като продължително нападение се разви отляво. Топата беше насочена към Рамос, който центрира за Роналдо, но той пропусна. Само 3 минути по-късно Бейл се откъсна по дясното крило и пусна пред малкия пеналт за Бензема, но френският нападател беше отлично блокиран от Сократис.

Натискът на Реал стана по-осезаем, като в 66' Бейл с глава можеше да реализира с глава, но ударът ми мина над вратата. Само 2 минути по-късно при късо изпълнение на корнер Хамес Центрира отлично на далечната греда. Там Бензема засече с крак и удари горната греда, но Варан засече - 1:2.

Скоро след гола домакините отново можеха да изравнят, но удар на Вейгъл беше спасен блестящо от Навас. Обръчът беше затегнат около вратата на Навас. Той трябваше да се намесва решаващо при удари на Пулишич и Емре Мор, а 5 минути преди края на срещата Реал Мадрид изнемогваше в халфовата линия.

Това даде своето отражение, след като при поредната грешка в халфовата линия топката беше центрирана в пеналта. Обамеянг пробва ножица, но беше блокиран от Карвахал. Топката обаче остана за Шурле, който с топовен изстрел успя да се разпише - 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борусия (Дортмунд): Бюрки, Пишчек, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Вейгъл, Кастро, Герейро, Гьотце, Дембеле, Обамеянг

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Карвахал, Модрич, Кроос, Хамес, Роналдо, Бейл, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През уикенда "кралете" допуснаха равенство 2:2 срещу Лас Палмас, но "новината" от мача беше смяната на Кристиано Роналдо, която доведе до сериозно напрежение между звездата на тима и Зинедин Зидан.

РОНАЛДО БЕСНЕЕ И В ДОРТМУНД (ВИДЕО)

В същото време след загубата с 0:1 от Лайпциг Борусия Дортмунд спечели 5 поредни мача, в които отбеляза феноменалните 20 гола и буквално гази всичко наред.

Реал Мадрид може да няма поражение досега през сезона, но срещу Борусия се изправя без двама от титулярите си - Марсело и Каземиро. Това са двама от най-добрите играчи от началото на сезона, а особено липсата на дефанзивния халф дава отражение в халфовата линия на тима.

В същото време единствената въпросителна за Томас Тухел е дали да заложи на Марк Бартра в състава си, или да го остави да почива, за да се възстанови напълно от контузия.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО СТАРТОВИТЕ СъСТАВИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички