Вариантите са само 2: Кой ще спечели Шампионска лига в странния сезон и насред безпорядъка?


Вариантите са само 2: Кой ще спечели Шампионска лига в странния сезон и насред безпорядъка?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2122 0

Клубният сезон 2023/24 спокойно може да бъде определен като странен. Изцяло заради представянето им през миналата кампания, но през тази не виждаме някои от най-добрите отбори в света в Шампионска лига. Ливърпул, който изглежда най-големият фаворит да спре зараждащата се хегемония на Манчестър Сити в Англия, както и Байер Леверкузен, който е единственият тим (от топ 5 първенствата на Европа) без поражение в официален мач във всички турнири и смело устремен към Бундеслигата.

В същото време там Байерн Мюнхен е неузнаваем и не прилича на доминиращата машина, която бе години наред. Шампионите на Испания и Италия почти със сигрност ще останат капо през този сезон и определено силно разочароват своите привърженици. На фона на всичко това и треньорите се сменят - дали в течение на кампанията, или след нея.

Манчестър Сити и Реал Мадрид - големите фаворити за трофея в Шампионска лига

А константата изглежда една и това е потвърдено от платформата за онлайн спортни залози efbet. Големият фаворит за трофея в Шампионска лига е Манчестър Сити. Коефициентът за това "гражданите" да вземат втория си трофей в надпреварата - година след първия, е 2,55.

Футболистите на Пеп Гуардиола са на второ място във Висшата лига, играят в петия кръг на ФА Къп и са с единия крак на четвъртфиналите в Шампионска лига след успеха с 3:1 над Копенхаген в Дания. Сити е в серия от 17 поредни официални мача без поражение (15 победи и 2 равенства), като все още няма загуба през 2024 година.

Едва ли е изненада за някого, че другият тим с най-високи шансове е Реал Мадрид. "Кралския клуб" се справя с не една и две много големи липси през сезона, а към тях се прибавят и други травми на важни титуляри. Реал вече спечели Суперкупата на Испания през тази година и не оставя съмнения, че в момента е най-силният тим в Испания. Коефициентът на efbet за това Карло Анчелоти и играчите му да триумфират в Шампионска лига е 5,40.

Реал Мадрид е сред големите фаворити за трофея в Шампионска лига

Реал Мадрид има само една загуба в редовното време за целия сезон - от Атлетико Мадрид (именно "дюшекчиите" сломяват столичния съперник за Купата на Краля, но след продължения). "Кралете" са с цели 30 победи и само 6 равенства - убедителен лидер са в Ла Лига, а в Шампионска лига измъкнаха аванс от 1:0 срещу РБ Лайпциг след първия мач - въпреки страшно многото липси и въпреки факта, че "биковете" ги надиграваха у дома в големи периоди от мача.

Звучните издънки на Байерн Мюнхен и на Арсенал в Шампионска лига

Байерн Мюнхен през срамно отпадане в Шампионска лига

Топ 4 на фаворитите за най-престижния европейски клубен турнир допълват Арсенал и Байерн Мюнхен. И докато баварците са по-разклатени от всякога в последните над 10 години и може да се допусне издънка във всеки момент, то при "артилеристите" просто си пролича липсата на опит. Само един човек от стартовия им състав в първия мач от осминафиналите бе играл преди в елиминациите на турнира.

Така Арсенал загуби от Порто с 0:1 след гол в края, а Байерн Мюнхен бе сломен от Лацио със същия резултат. Обнадеждаващите новини и за двата гранда са, че реваншите ще се състоят на техен терен. А въпросните поражения не намаля особено шансовете им за трофея (просто защото отборите под тях изглеждат с още по-нереалистични шансове да го спечелят). Коефициентът на efbet за това Арсенал да спечели турнира е 7,40, а за Байерн да го стори - 8,80.

Топ 10 на фаворитите за трофея от Шампионска лига през сезон 2023/24 допълват следните тимове със следните коефициенти:

  • Интер - 11,00;
  • ПСЖ - 13,00;
  • Барселона - 19,00;
  • Борусия Дортмунд - 40,00;
  • Атлетико Мадрид - 45,00;
  • Порто - 50,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички