Ужасяващата тактическа грешка на Сити и Гуардиола, коствала гол във финала на Шампионска лига (ВИДЕО)


Ужасяващата тактическа грешка на Сити и Гуардиола, коствала гол във финала на Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3408 0

Съвсем скоро ще бъде ясен новият носител на трофея от Шампионска лига за сезон 2020/21. Английските грандове Манчестър Сити и Челси си оспорват трофея, а след първото полувреме авансът бе на страната на "сините" от Лондон.

Немският национал Кай Хаверц откри резултата в тяхна полза, след като отборът му успя по отличен начин да изнесе топката. Едуар Менди я изрита към Бен Чилуел, който с едно докосване отклони към Мейсън Маунт. Англичанинът напредна и от своята половина намери по чудесен начин Хаверц.

Германецът чукна топката, която се отклони леко в излезлия извън наказателното си поле Едерсон, тя мина покрай него, след което стана перфектна за отиграване и Хаверц не се нуждаеше от втора покана, реализирайки на опразнената врата.

Трябва да се отбележи, че в случая високо изнесената преса на "гражданите" (цели 5-ма футболисти бяха близо до наказателното поле на Челси) им изигра лоша шега. Освен това възниква и въпросът дали Гуардиола правилно остави и Родри, и Фернандиньо на резервната скамейка, излизайки с твърде атакуваща схема.

Резултатът можеше и да е още по-убедителен в полза на Челси, но Тимо Вернер се отчете не с един, а с цели два скандални пропуска (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички