УЕФА взе странно решение за Шампионска лига - без видео асистент рефер засега


УЕФА взе странно решение за Шампионска лига - без видео асистент рефер засега
Снимка: Getty Images/Gulliver

1713 0

Видео асистент реферът - програма, която беше създадена с идеята да помогне за "изчистването" на футбола от сериозни съдийски грешки, все още няма място в мачовете от Шампионска лига. Това стана ясно на заседание на УЕФА днес, на което бяха приети промените в турнирите, които се провеждат под егидата на европейската футболна ентрала.

"Знам, че ще има заседание на Международния борд по правилата на играта (ИФАБ). И не мисля, че те ще предпишат да използваме системата за видеоповторения в Шампионската лига. Със сигурност тази система няма да бъде използвана от нас през следващия сезон", каза Александър Чеферин, президент на УЕФА.

"Не съм против въпросната система, но на първо място трябва да проведем разяснителна кампания на всички как работи тя и на първо място на привържениците на футбола. Отлична възможност е да се направи тази разяснителна кампания по време на Световното първенство в Русия това лято. Системата може да стане един добър проект, но не бива да се бърза, добави словенският лидер на европейския футбол".

Споменатата организация ИФАБ одобри проекта през 2016 година, като той беше тестван в няколко ниски дивизии в Европа - например в Серия Б. След това тя бе проверена и на Купата на Конфедерациите в Русия, а през този сезон системата бе въведена в Серия А, Първа Бундеслиха, Ередивизи, както и в елиминационните турнири в Ангия - ФА къп и Купата на Лигата. Очаква се още първенства да я въведат от следващата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички