Странно: Обсъждано е топ отборите в Шампионска лига сами да избират съперниците си


Странно: Обсъждано е топ отборите в Шампионска лига сами да избират съперниците си
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2106 0

Все по-любопитни и дори странни идеи започват да се появяват относно футбола, които се предполага, че ще помогнат за атрактивността и развитието му.  В УЕФА са обсъдила план, който потенциално би позволил на Манчестър Сити, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона или други топ клубове да избират опонентите си в елиминациите на новия формат на Шампионска лига.

Припомняме, че той ще дебютира следващия сезон и ще има 36 отбора - увеличени от 32, които да се борят като част от една групова фаза. Всеки отбор ще участва в осем мача в груповата фаза, като първите осем отбора автоматично се класират за 1/8-финалите.  Останалите осем места ще бъдат определени от серия от плейофни мачове, които ще се проведат между отборите, които завършат между девето и 24-то място в таблицата на груповата фаза.

Новият формат първоначално беше посрещнат със смесени чувства поради увеличаването на мачовете и премахването на популярната традиционна групова фаза. Феновете обаче очакват с нетърпение да видят дали наистина ще подобри, или ще намали стандарта на Шампионска лига.

Още: Треньорът на Наполи похвали двама от Барселона, назова какво се е променило в отбора му и призова за смелост

Система от тениса ще се пробва за Шампионска лига

Поредното нововъведение в Шампионска лига

Жребият за фазата на елиминациите ще се проведе с помощта на система, позната при жребиите за тенис турнирите, съобщава "The Independent". Отборите от най-висок ранг са разположени в определени части на жребия, за да се избегне среща помежду им. Твърди се обаче, че са били обсъждани редица други възможности - включително система в американски стил.

Обсъждани са и шокиращи варианти

По същество идеята би включвала най-високо класираните отбори да избират предпочитаните от тях опоненти - като драфтове на играчи в големите американски спортове, където по-добрите страни се награждават въз основа на представянето им. В крайна сметка УЕФА не е изпълнила идеята и системата при жребия трябва да бъде въведена, когато новият формат на Шампионска лига започне следващия сезон.

Още: Мартин Йодегор предупреди съотборниците си от Арсенал преди реванша срещу Порто в Шампионска лига

Все още нито един отбор не се е класирал за самия турнир, като с наближаването на края на сезона, ще стана ясни и тимовете.  Междувременно, две от четирите допълнителни места ще бъдат разпределени на отбори въз основа на националните коефициенти - общото представяне на всички национални отбори, които се състезават в европейските състезания през този сезон.А любопитен факт е, че Арсенал може да отпадне от Шампионска лига и още един турнир в една вечер.

Още: В търсене на победител на Барселона - Наполи: Двама са "орисани" да го доставят

Арсенал - Порто по ТВ: Къде да гледаме реванша от 1/8-финалите от Шампионска лига?

Барселона - Наполи по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала от Шампионска лига?

Най-изненадващият топ фаворит в Шампионска лига излита шокиращо на 1/8-финалите? А Барселона спасява сезона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички