Скромният отговор на Канте на въпрос за "Златната топка"


Скромният отговор на Канте на въпрос за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

1563 0

Челси записа голям успех в историята си, след като завоюва втория си трофей от най-престижния европейски клубен турнир във футбола - Шампионска лига. "Сините" от Лондон сломиха Манчестър Сити в английския финал, надделявайки с минималното 1:0.

Един от футболистите с основни заслуги за това е полузащитникът Н'Голо Канте (бе избран за играч на мача във финала), който е любимец на мнозина поради голямата си скромност и още по-големите си качества. След мача той бе запитан за евентуален успех при "Златната топка" за него, но той отново впечатли с отговора си.

"Невероятно е. Това е резултат от много усилия след много трудности през сезона. Наградата за играч на мача е на втори план. Важна е работата на цялата група. Това е гордост и радост. Борихме се за финала. Страдахме, за да вземем наградата.

Не, не мисля и няма да говоря за "Златната топка". В момента празнуваме трофея от Шампионска лига, скоро е Европейското първенство по футбол, ще се присъединя към Франция и се надявам да го спечеля и него" - заяви Канте. А ето колко пари спечели Челси от триумфа си в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички