Ювентус с драматичен успех над Зенит в последните минути, остава с пълен актив в Шампионска лига


Ювентус с драматичен успех над Зенит в последните минути, остава с пълен актив в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3768 0

Италианският гранд Ювентус записа 3-та победа от същия брой изиграни срещи в груповата фаза на Шампионска лига. Точно както и последната (над Челси), тази също дойде с минималното 1:0. Руският Зенит остана съвсем близо до точката, но бе попарен в 87-ата минута!

В герой за "старата госпожа" се превърна Деян Кулушевски. Шведът засече с глава центриране на Де Шилио в наказателното поле, като след ударът му топката срещна страничния стълб, но въпреки това влезе в мрежата.

Изненадващо или не, но до средата на първото полувреме руснаците бяха отборът, който можеше да води в резултата. "Бианконерите" нямаха нито един опит за изстрел, докато Зенит изпусна чудесен шанс чрез Клаудиньо, който стреля от средна дистанция. Шчесни бе хванат в крачка, но някак успя да възстанови позицията си и да спаси.

До края на частта нямаше други чисти положения, но все пак играчите на Масимилиано Алегри се активизираха и имаха 5 опита за гол. Нито един от тях обаче не бе точен. Притежанието на топката за първата част бе 59% срещу 41% в полза на "старата госпожа".

Още в началото на второто полувреме двата тима си размениха по една отлична възможност за гол в рамките на минути. Първо в 51-ата Маккени стреля много добре, но стражът на домакините отрази, а 2 минути по-късно Клаудиньо стреля в наказателното поле без да се бави, но защитник се намеси много ключово.

До края на мача Маккени имаше още един шанс, от който не се възползва и с това свършиха чистите положения от срещата (освен гола).

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, но Ювентус победи в миналия кръг настоящия европейски клубен шампион с минималното 1:0, което осигури на "бианконерите" първата позиция във временното класиране на групата и съответно отлична позиция за финиширане там.

Срещу себе си обаче има коравия отбор на Зенит, който е с равен брой точки с Челси и дори с по-добра голова разлика, но остава след него - на 3-ата позиция, тъй като в директния мач загуби с минималното 0:1.

Руснаците "подобриха постижението" на днешния си съперник спрямо отбелязаните голове срещу аутсайдера Малмьо и надделяха с 4:0 (Ювентус спечели с 3:0). Зенит и Ювентус се срещат в грубите на Шампионска лига и през 2008 година. Тогава италианците бият у дома с 1:0 и завършват наравно 0:0 в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички