Ювентус победи след пълен обрат Ференцварош, Роналдо с първи гол за сезона в Шампионска лига


Ювентус победи след пълен обрат Ференцварош, Роналдо с първи гол за сезона в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4858 0

Ювентус победи трудно с 2:1 унгарския Ференцварош след пълен обрат в двубой от груповата фаза на Шампионска лига. Успехът за "старата госпожа" дойде в последните секунди, когато точен бе Алваро Мората.

"Бианконерите" дори се оказаха изоставащи в резултата, след като Узуни изведе гостите в 19-ата минута. В 35-ата обаче Кристиано Роналдо вкара първото си попадение в турнира за кампанията и изравни резултата преди Мората да донесе успеха в края. Тази победа гарантира преминаване към следващия кръг за "бианконерите.

За Ювентус в турнира предстои домакинство срещу украинския Динамо Киев след седмица - в сряда (2 декември), като по същото време Ференцварош ще има тежката задача да приеме у дома испанския гранд Барселона в предпоследни двубои от групите на Шампионска лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт,  Данило, Куадрадо, Маккени, Артур, Бентанкур, Бернардески, Дибала, Роналдо

Ференцварош: Дибус, Хайстер, Двали, Фримпонг, Блажич, Ловренчич, Шигер, Сомалия, Зубков, Нгуен, Узуни

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с атаки на Ювентус, като Бернардески първо опита добър пас в половината на гостите, който бе пресечен, а секунди по-късно самият той среля, но без да създаде опасности за Дибус. В 54-ата минута пък Роналдо опита от далечен пряк свободен удар, но изстрелът му срещна стената.

В 59-ата минута футболистите на Андреа Пирло бяха изключително близо до пълния обрат, след като Бернардески опита късмета си от средна дистанция, но изстрелът му срещна десния страничен стълб. Малшанс за Юве!

В 69-ата минута Кристиано Роналдо проби добре в наказателното поле на Ференцварош и ситуацията изглеждаше заплашително, но Дибус добре се намеси и изпревари португалеца, за да стигне до топката пръв.

Към края на двубоя натискът на Ювентус постепенно се засили и "бианконерите" стигнаха до още чисти положения. Появилият се като резерва Алваро Мората добре финтира и премина вратаря, но след това ударът му срещна страничния стълб.

2:1! В последните секунди от срещата Куадрадо проби добре по фланга и подаде по въздух към Мората, който стреля с глава във вратаря, но той се прояви неубедително и топката се оказа в мрежата му. Пълен обрат!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

19' - 0:1! Гостите шокираха именития си съперник малко преди 20-ата минута, когато Узуни се възползва от рикошет и насочи топката във вратата на Шчесни от непосредствена дистанция. Защитата на "бианконерите" на няколко пъти се пропука в развитието на атаката и това бе наказано.

В 33-ата минута Кристиано Роналдо отбеляза попадение, но то бе отменено поради засада. Само 2 минути по-късно обаче португалецът взе своето и все пак реализира - 35' - 1:1! Той пое топката, напредна и стреля отдалеч с по-слабия си ляв крак, за да изравни резултата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди близо три седмици двата тима отново се изправиха един срещу друг, но този път в Унгария. Тогава "старата госпожа" бе по-класният отбор и надделя с категоричното 4:1, а с два гола се отличи нападателят Алваро Мората.

Мегазвездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо не успя да вкара и след като пропусна и първите две срещи поради положителен тест за коронавирус, той все още търси своето първо попадение за този сезон в Шампионска лига.

Петкратният носител на "Златната топка" ще е още по-мотивиран да го стори, за да увеличи преднината си пред големия съперник Лионел Меси при голмайсторите за всички времена. Това ще е още по-възможно, защото аржентинецът няма да играе за Барселона срещу Динамо Киев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички