Челси спечели групата си в Шампионска лига след феноменално шоу на Жиру


Челси спечели групата си в Шампионска лига след феноменално шоу на Жиру
Снимка: Getty Images/Guliver

4961 0

Английският гранд Челси разгроми Севиля с 0:4 като гост в пети мач от груповата фаза на Шампионската лига. Шоуто на "Рамон Санчес Писхуан" бе изцяло за Оливие Жиру, който реализира и четирите попадения в срещата. С победата "сините" спечелиха групата си, докато Севиля ще трябва да се задоволи с второто място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От първата минута на двубоя Челси притисна своя домакин, който започна плахо. "Сините" създадоха няколко опасни ситуации чрез Кай Хаверц и Кристиан Пулишич. Натискът даде резултат в осмата минута, когато Оливие Жиру си освободи пространство за стрелба в наказателното поле и откри - 0:1!

В 20' домакините имаха претенции, че Кристиан Пулишич е играл с ръка в наказателното поле, но съдията не видя подобни действия, а същото установи и ВАР. От повторенията се видя, че има докосване до ръката на играча, но тя е плътно прибрана към тялото му. 

Седем минути по-късно именно Пулишич можеше да вкара за Челси, но бе отказан от Алфонсо Пастор с брилянтна намеса. От последвалия корнер Антонио Рюдигер стреля опасно с глава, но току пред голлинията играч на Севиля изчисти. В 39' домакините отново имаха претенции за дузпа, но ВАР отново прецени, че няма нарушение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Челси вкара втори гол. Матео Ковачич пусна хубаво извеждащо подаване за Оливие Жиру, който с техничен прехвърлящ удар успя да матира стража на Севиля - 0:2! 20 минути по-късно Жиру оформи своя хеттрек. След перфектно центриране на Нголо Канте френският таран само трябваше да придаде посока на топката с глава, за да направи резултата класически - 0:3!

В 83-ата минута Оливие Жиру спечели дузпа за своя отбор и логично той застана зад бялата точка. Голмайсторът на Челси нямаше проблем да вкара четвъртия си гол в срещата - 0:4! Веднага след това Лампард го замени с Тимо Вернер, който минута по-късно за малко да спечели още една дузпа за игра с ръка, но съдията отсъди в полза на Севиля.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Челси и Севиля вече си осигуриха местата на 1/8-финалите в Шампионска лига, но тепърва трябва да решат спора за първото място. В първия мач двата отбора си поделиха точките, а след това спечелиха три поредни срещи - срещу отборите на Краснодар и Рен, които пък ще спорят за третото място в групата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Алфонсо Пастор, Рекик, Карлуш, Гомес, Навас, Оскар, Гудел, Ракитич, Идриси, Ел Несири, Васкес

Челси: Менди, Емерсон, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Пулишич, Хаверц, Хъдсън-Одой, Жиру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички