Меси и Мбапе нанизаха по два гола в Шампионска лига и записаха имената си в историята


Меси и Мбапе нанизаха по два гола в Шампионска лига и записаха имената си в историята
Снимка: Getty Images

7536 0

Френският гранд Пари Сен Жермен разгроми Брюж с 4:1 като домакин в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига. Лионел Меси и Килиан Мбапе отбелязаха по две попадения на "Парк де Пренс", а Матс Ритс вкара почетното попадение за белгийския тим.

Само седем минути игра бяха необходими на Килиан Мбапе, за да отбележи два безответни гола във вратата на Брюж. Мбапе стана най-младия играч в историята на Шампионска лига, достигнал 30 гола. В края на първата част френският нападател даде асистенция и за Лео Меси, който с хубав удар от границата на пеналтерията се разписа.

В средата на втората част Матс Ритс намали изоставането на своя отбор, но малко след това Меси спечели дузпа, а след това я реализира. Това бе пети гол за Меси в Шампионска лига през сезона. Нещо повече: с двете си попадения срещу Брюж Меси вече има 758 гола в кариерата си, с което задмина легендарния Пеле (757).

Въпреки победата ПСЖ остава на втората позиция в групата с 11 точки. На първата позиция завърши тимът на Манчестър Сити с 12 пункта, който си позволи загуба от РБ Лайпциг в последния кръг. Немският тим завършва трети в групата със 7 пункта, докато Брюж е четвърти с 4 точки.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

След минута игра Пари Сен Жермен вече бе напред в резултата. След удар към вратата на Брюж Симон Миньоле не успя да хване топката и я боксира към Килиан Мбапе. Френският нападател нанесе прецизен удар, с който намери далечния ъгъл и вкара - 1:0!

В седмата минута ПСЖ стигна до втори гол, а попадението бе отново дело на Килиан Мбапе. Този път великолепен пас на Анхел ди Мария разсече отбраната на Брюж, а за Килиан Мбапе остана да засече топката в мрежата на Миньоле - 2:0!

В 38-ата минута и Лионел Меси се разписа за ПСЖ. Килиан Мбапе обаче отново бе замесен при попадението, като именно той даде асистенцията. След бърза контраатака французинът видя непокрития Меси, който овладя, стигна до границата на пеналтерията и с удар в далечния ъгъл се разписа - 3:0!

През втората част двата отбора придадоха вид, че доиграват срещата, но в средата на полувремето Брюж върна едно попадение. Ноа Ланг напредна с топка в крака към наказателното поле на ПСЖ, увличайки със себе си бранителите на домакините. Последва подаване за останалия непокрит Матс Ритс, който с прецизен удар в далечния ъгъл се разписа - 3:1!

В 76-ата минута ПСЖ стигна до четвърто попадение. Лионел Меси спечели дузпа за парижани, след като бе фаулиран от противников играч в наказателното поле. Именно аржентинецът застана зад бялата точка и изпълни безупречно в десния ъгъл, а Симон Миньоле дори не помръдна - 4:1!

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Диало, Мендеш, Вайналдум, Верати, Гей, Меси, Мбапе, Ди Мария

Брюж: Миньоле, Хендри, Нсоки, Рика, Мата, Ванакен, Баланта, Ритс, Сандра, Ланг, Де Кетеларе

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Пари Сен Жермен е сигурен участник в елиминациите на Шампионска лига, след като се класира още след четвъртия кръг. Парижани претърпяха загуба от Манчестър Сити в предния мач и сега ще искат да повдигнат самочувствието си с победа над Брюж преди 1/8-финалните двубои в надпреварата.

За Брюж обаче този мач не е без значение. Белгийският тим е с равен брой точки с третия Лайпциг, който е с по-добра голова разлика. Третото място носи участие в елиминациите на втория по големина европейски клубен турнир - Лига Европа. За днешния мач ПСЖ няма да може да разчита на Неймар, Серхио Рамос и Юлиан Дракслер, но Лионел Меси и Килиан Мбапе са на линия.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ПСЖ - БРЮЖ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички