Манчестър Юнайтед "отмъсти" на Башакшехир след разгром на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед "отмъсти" на Башакшехир след разгром на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

3932 0

Манчестър Юнайтед победи турския Башакшехир с 4:1 в четвърти мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Червените дяволи" си "отмъстиха" за поражението от този съперник, допуснато в Турция, вкарвайки четири попадения в мача.

Бруно Фернандеш изигра силен мач за Юнайтед, след като отбеляза първите две попадения в срещата. Маркъс Рашфорд пък се разписа от дузпа, за да прибере съотборниците си с комфортна преднина от три гола на почивката.

През втората част Башакшехир успя да върне интригата с гол в 75' от пряк свободен удар, както и греда в 80', но в крайна сметка Юнайтед устиска и дори вкара четвърти гол чрез резервата Даниел Джеймс.

С победата Юнайтед вече разполага с 9 точки и е лидер в групата. Втори е ПСЖ с 6 пункта, колкото има и РБ Лайпциг. Башакшехир е последен с 3 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само седем минути игра Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата. След центриране от корнер топката бе отклонена към границата на наказателното поле, където Бруно Фернандеш засече и отправи мощен, неспасяем снаряд към вратата на Башакшехир - 1:0!

Пет минути по-късно гол на Маркъс Рашфорд бе отменен заради засада. Малко след това Бруно опита изстрел от дистанция, преминал опасни близо до страничната греда. В 20' Юнайтед вкара втори гол. Телес центрира отляво, а стражът на Башакшехир не успя да улови топката. Бруно се възползва и вкара в опразнената врата - 2:0!

В 33-ата минута Болинголи-Мбомбо извърши нарушение в наказателното поле срещу Маркъс Рашфорд. Съдията отсъди дузпа, а Рашфорд се нае с отговорността да я изпълни и не сбърка - 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Аксел Туанзебе влезе на мястото на Виктор Линдельоф. В 50' Един Виска стреля опасно към вратата на "дяволите", но Де Хеа спаси. След час игра Оле Гунар Солскяер извърши тройна смяна, пускайки в игра Даниел Джеймс, Мейсън Грийнууд и Брандън Уилямс, които замениха Рашфорд, Фернандеш и Уан-Бисака.

В следващите минути темпото на игра спадна, а с това и опасните положения пред двете врати. В 75-ата минута Башакшехир все пак върна едно попадение. Турук изпълни отличен пряк свободен удар, който прехвърли построената стена и не позволи на Де Хеа да се намеси - 3:1!

В 80' капитанът Един Виска си освободи пространство за стрелба пред наказателното поле и отправи тежък удар, който "кацна" върху напречния стълб. В 92' Юнайтед вкара и четвърто попадение, след като Даниел Джеймс се възползва от асистенция на Грийнууд - 4:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима се изправиха отново един срещу друг преди почти три седмици и тогава турският отбор шокира именития си съперник, като му нанесе поражение с 2:1, като сега "червените дяволи" със сигурност ще търсят реванш.

Още повече, че ситуацията в групата се завърза след този изненадващ резултат и след като и другият фаворит в групата ПСЖ също загуби своя двубой. Преди днешните двубои Юнайтед и РБ Лайпциг са с по 6 точки, а ПСЖ и Башакшехир са с по 3.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер няма да могат да си позволят втори пореден двубой, в който да не спечелят, защото не искат по никакъв начин да рискуват участието си на осминафиналите в турнира. Очаква се днес да няма никакво подценяване и неслучайно Юнайтед е големият фаворит на букмейкърите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линедльоф, Магуайър, Телес, Фред, Ван де Бек, Бруно, Рашфорд, Марсиал, Кавани

Башакшехир: Гюнок, Шкъртел, Болинголи-Мбомбо, Виска, Епуреану, Йозджан, Кахведжи, Рафаел, Турук, Чадил, Ба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички