Локомотив (Москва) затрудни Байерн Мюнхен, но накрая преклони глава пред шампиона


Локомотив (Москва) затрудни Байерн Мюнхен, но накрая преклони глава пред шампиона
Снимка: Getty Images/Guliver

4205 0

Европейският шампион Байерн Мюнхен постигна трудна победа като гост на Локомотив Москва с резултат 1:2 във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. Баварците срещнаха сериозна съпротива в руската столица, но с голове на Горецка и Кимих постигнаха втора поредна победа в надпреварата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Баварците натиснаха своя съперник още от първите минути. В 8' удар на Роберт Левандовски мина опасно близо до гредата. Шест минути по-късно гостите вече бяха напред в резултата след превъзходна атака. Толисо намери Павар с дълго подаване в наказателното поле, а французинът успя да засече топката от въздуха, за да намери Горецка, който се разписа с глава - 0:1!

В 25-ата минута Кингсли Коман достигна до центриране в наказателното поле, след което стреля от добра позиция, но ударът му се отби от лявата греда. В следващите минути баварците контролираха играта, но не създадоха опасни положения пред вратата на своя съперник. Липсваха и точни удари.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Локомотив продължи да кара своя гост да се чувства неудобно, като почти ограничи ситуациите за гол пред своята врата. В 58-мата минута удар на Йошуа Кимих застраши руския тим, но само за да ядоса домакина. В 64' Локо Москва получи дузпа, но след намесата на ВАР тя беше отменена. 

Четири минути по-къснао Владислав Игнатиев стреля опасно, но Мануел Нойер спаси. Натискът на домакините даде резултат в 70', когато Антон Миранчук получи пас от Зе Луиш в наказателното поле и прати топката по земя в мрежата на Байерн - 1:1!

Европейският шампион бързо намери отговор на инкасираното попадение. В 79-ата минута Хави Мартинес намери Йошуа Кимих пред наказателното поле, а халфът на баварците овладя и с фантастичен удар остави без реакция стража на Локомотив - 1:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Байерн започна защитата на трофея по начина, по който го спечели през миналата година - с тотална доминация. Немският гранд разгроми Атлетико Мадрид с 4:0 и изглежда, че няма кой да ги измести от първото място в групата. Техният съперник днес - Локомотив, направи "хикс" с РБ Залцбург в първия кръг.

В тежките времена, през които преминава световният футбол, Байерн и Локо могат да бъдат доволни, че почти нямат кадрови проблеми. Ханзи Флик няма да може да разчита за този мач единствено на Алфонсо Дейвис, докато при Локомотив контузен е Слободан Райкович, а Владислав Игнатиев е под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив Москва: Гилерме, Рибус, Саркейра Паим, Чорлука, Живоглядов, Миранчук, Магкеев, Игнатиев, Криховяк, Смолов, Зе Луиш

Байерн Мюнхен: Нойер, Ернандес, Алаба, Зюле, Павар, Горецка, Кимих, Толисо, Мюлер, Коман, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички