Барселона разби Ференцварош за пета поредна победа в Шампионска лига


Барселона разби Ференцварош за пета поредна победа в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4436 0

Испанският колос Барселона спечели гостуването си на Ференцварош с 0:3 в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига. И трите попадения паднаха през първото полувреме, като по този начин каталунците записаха пета поредна победа и са с пълен актив от 15 точки.

Още в петата минута Мартин Брейтуейт се озова сам срещу вратаря на домакините, но не успя да се възползва от чистото положение. В 14-ата минута Барса все пак откри резултата Жорди Алба бе изведен по левия фланг, откъдето центрира в наказателното поле, а Антоан Гризман с атрактивно отиграване с пета успя да вкара - 0:1!

В средата на частта Барса отново стигна до гол през левия фланг. Именно от там Усман Дембеле проби и центрира остро в пеналтерията, където Мартин Брейтуейт успя да засече и да удвои преднината на своя отбор - 0:2! В 27' Барса стигна и до трети гол, след като съдията отсъди дузпа за нарушение в наказателното поле. Дембеле реализира дузпата - 0:3!

През втората част темпото на игра спадна, а с това и головите ситуации пред двете врати. Роналд Куман направи две смени на почивката, пускайки в игра Жуниор Фирпо и Френки де Йонг. В 75' Тринкао имаше шанс да вкара четвърти гол за каталунците, но ударът му премина малко встрани от целта. Аленя, Пуч и Де Ла Фуенте също получиха шанс за изява от Куман.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона вече си осигури място на 1/8-финалите на Шампионска лига, но остава да си подсигурят първото място в групата. Към момента каталунците са с пълен актив от 12 точки - с три повече от втория Ювентус. Ференцварош пък се бори за третото място в групата с Динамо Киев.

Очаква се Роналд Куман да излезе с резервен състав, като дори остави звездите на отбора Лионел Меси, Марк-Андре тер Щеген и Филипе Коутиньо извън групата за мача. Има и не малко контузени в лагера на каталунците: Пике, Фати, Роберто, Юмтити и Араухо, а Ленгле е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ференцварош: Дибус, Хайстер, Двали, Фримпонг, Блажич, Ботка, Узуни, Сомалия, Шигер, Исаел, Нгуен

Барселона: Нето, Алба, Ленгле, Мингуеза, Дест, Бускетс, Пянич, Тринкао, Дембеле, Гризман, Брейтуейт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички