Борусия и Манчестър Сити не си вкараха при завръщането на Холанд в Дортмунд


Борусия и Манчестър Сити не си вкараха при завръщането на Холанд в Дортмунд
Снимка: Getty Images

9313 0

Борусия Дортмунд и Манчестър Сити не успяха да се победят след равенство 0:0 на "Сигнал Идуна Парк" в предпоследна среща от груповата фаза на Шампионска лига! Равенството устройваше и двата тима, тъй като Сити запази лидерската си позиция в групата, а Борусия окончателно си осигури класирането за елиминациите на турнира като втори отбор в подреждането.

Двубоят бе специален за головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, който се завърна на стадиона на бившия си клуб. Нападателят игра само през първото полувреме, а след това бе заменен. Иначе Манчестър Сити контролираше повече топката, но Борусия стигаше до по-опасни ситуации пред противниковата врата.

След 16 минути игра Карим Адейеми опита опасен удар към вратата на Манчестър Сити, но стражът Щефан Ортега се намеси. Двадесет минути по-късно пред Борусия се откри още един страхотен шанс за гол, но този път Юсуфа Мукоко не успя да намери целта.

През втората част Сити получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. В 57-ата минута Никлас Зюле фаулира противников играч в пеналтерията, а главният арбитър посочи бялата точка. С изпълнението се нае Рияд Марез, който обаче не направи особено добър изстрел, а стражът Кобел предусети посоката и спаси.

Video edited on Kapwing

В средата на втората част Хулиан Алварес получи добра възможност да вкара за Манчестър Сити, но стражът на Борусия се справи. До края сблъсъкът разочарова откъм голови положения пред двете врати, защото такива на практика нямаше. Така Дортмунд и Сити не успяха да се победят и поделиха точките на "Сигнал Идуна Парк".

След изиграването на петите мачове Манчестър Сити е лидер с 11 точки, а Борусия Дортмунд остава втори с 8 пункта. Двата тима ще запазят позициите си и след края на групите, като не могат да бъдат изместени. Трети и четвърти се нареждат Севиля и Копенхаген, съответно с 5 и 2 точки в активите си.

Стартови състави

Борусия Дортмунд: Кобел, Шлотербек, Хюмелс, Зюле, Джан, Азар, Белингам, Адейеми, Рейна, Брандт, Мукоко

Манчестър Сити: Ортега, Кансело, Аке, Диаш, Стоунс, Гюндоган, Родри, Фодън, Марез, Алварес, Холанд

Преди мача:

Първата среща в Манчестър завърши при резултат от 2:1 за домакините, като днес отново букмейкърите дават огромни шансове на "небесносините". Те записаха реми срещу Копенхаген в последната си среща в турнира, а Менди, Уолкър и Филипс са сред пропускащите срещата. Гомес също, заради червения си картон срещу датския съперник.  

Борусия Дортмунд изглежда като втория класирал се от група "G", но това още не е официализирано. Те ще влязат в срещата с почти дузина в лазарета, като по-голяма част от тях няма да бъдат на разположение за срещата. 

И двата тима влизат в двубой след успехи - германският гранд разби Щутгарт с 5:0, докато англичаните се справиха с Брайтън - 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички