Байерн Мюнхен не допусна изненада и се класира за 1/4-финалите в Шампионска лига


Байерн Мюнхен не допусна изненада и се класира за 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3719 0

Световният клубен шампион Байерн Мюнхен отново надигра Лацио и ги победи с 2:1 като домакин в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Така с общ резултат 6:2 баварците продължиха успешно защитата си на трофея, класирайки се за 1/4-финалите на най-големия европейски клубен турнир.

Двубоят започна изцяло под контрола на Байерн, който не позволяваше на своя съперник да организира атаки към вратата на Нюбел. В 31-вата минута Ведат Муриджи се сблъска с Леон Горецка в наказателното поле, а съдията отсъди дискусионна дузпа за Байерн. Зад топката застана Роберт Левандовски, който нямаше проблеми да реализира - 1:0!

В средата на втората част Левандовски имаше отличен шанс да вкара второ попадение, но негов удар срещна гредата. Малко по-късно Ерик Максим Чупо-Мотинг замени Левандовски, а 2 минути след влизането успя да се разпише, възползвайки се от брилянтно извеждащо подаване на Давид Алаба - 2:0!

Осем минути преди края Байерн се пропука - миг невнимание при статично положение коства на домакините сухата мрежа. Перейра центрира от свободен удар в наказателното поле, а на далечната греда Пароло успя да засече с глава и да промуши топката между краката на вратаря - 2:1!

Жребият за 1/4-финалите ще бъде изтеглен в петък.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Баварците разгромиха "римските орли" в първия двубой с 4:1 и са с единия крак в следващия етап на турнира. Това беше и първи мач между двата тима в историята.

Байерн води в класирането на Бундеслигата като през уикенда спечели срещу Вердер (Бремен) с 3:1. Възпитаниците на Симоне Индзаги се поизмъчиха с Кротоне, като късен гол на Фелипе Кайседо донесе успеха с 3:2 срещу последния в Серия А.

Ханзи Флик няма да може да разчита на трайно контузения полузащитник Корентин Толисо. С травми са още Дъглас Коста, вратарят Рон-Торбен Хофман, Нианзу Куаси, Малик Тилман. Давид Алаба е под въпрос за двубоя. За Лацио големите отсъстващи са Рон-Торбен Хофман, Нианзу Куаси, Малик Тилман, а под въпрос е Жан-Даниел Акпа-Акпро.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Байерн МюнхенНюбел, Ернандес, Боатенг, Алаба, Павар, Кимих, Горецка, Мюлер, Сане, Гнабри, Левандовски

ЛациоРейна, Ачерби, Раду, Ескаланте, Лазари, Муричи, Милинкович-Савич, Марусич, Алберто, Кореа, Фарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички