Шахтьор показа фантастичен футбол и обърна Рома в Шампионска лига


Шахтьор показа фантастичен футбол и обърна Рома в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1360 0

Рома изигра фантастично първо полувреме като гост на Шахтьор Донецк и дори поведе в резултата с гол на Юндер в 41', но през вторите 45 минути украинският гранд показа, че не може да бъде подценяван и се добра до успех с 2:1, който можеше да е още по-убедителен.

През първите 45 минути на осминафинала от Шампионска лига "вълците" бяха много по-активният отбор и имаха страхотни шансове да поведат, но Джеко и Фацио се отчетоха със сериозни пропуски.

В 41' обаче италианската селекция съумя да вкара гол след прекрасна акция в половината на Шахтьор. Топката беше овладяна отлично от Джеко фронтално срещу вратата и с елегантен пас той успя да изведе Ундер в наказателното поле. Вратарят успя да отбие топката, но само забави нейното влизане във вратата - 0:1 за Рома.

През втората част "миньорите" излязоха напълно преобразени и съумяха да стигнат до пълен обрат в битката срещу Джеко и компания.

При наглед никаква ситуация в 52' Ракитски пробва пас от своето наказателно поле в предни позиции. Полузащитник на Рома не успя да пресече подаването и то се озова във Ферейра. Той развинти защитник на Рома, а след това нямаше проблем и да реализира, останал сам срещу вратаря - 1:1.

В 71' желаният от Манчестър Сити Фред вкара превъзходен гол от пряк свободен удар и донесе победата на своя отбор. В края на мача домакините можеха да вкарат и трети гол, но като по чудо ударът на Фекундо Ферейра беше избит от голлинията - 2:1 краен резултат.

С гола на чужд терен обаче Рома си осигури отлични шансове за атака на четвъртфиналите, тъй като реваншът е след 3 седмици на "Олимпико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички