Серията без победа на Реал приключи, но отчаянието в Мадрид остава


Серията без победа на Реал приключи, но отчаянието в Мадрид остава
Снимка: Guliver/GettyImages

3256 0

Реал Мадрид по никакъв начин не убеди, че излиза от кризата, в която отборът изпадна и не може да излезе вече почти два месеца. "Кралете" най-накрая спечелиха след серия от 5 мача без победа, но го направиха крайно неубедително - едва 2:1 срещу чешкия шампион Виктория (Пилзен).

"Белия балет" показа познатите слабости в играта си - липса на концентрация пред гола и трагично представяне в защита. Още през първата част гостите изпуснаха няколко невероятни положения и малко късмет можеше да донесе поне точка на чехите.

Иначе отново Марсело беше герой за своите, вкарвайки решаващия гол за 2:0 в 56', след като Бензема беше дал аванс на своите в 11'. 12 минути преди края Хросовски вкара за 2:1, а още по-лошата новина за "кралете" е, че Марсело получи контузия в глезена, която може да го извади от "Ел Класико" в неделя следобед.

Единствената добра новина за "кралете" беше победата и положителния дебют на Федерико Валверде в Шампионска лига. Иначе отборът събра 6 точки и се изравни с другия лидер в групата - Рома, който също спечели днес, но с 3:0 срещу ЦСКА Москва.

Защитата на Реал Мадрид доказа, че е в ужасяващо състояние, след като първите две опасни атаки бяха дело на госите от Чехия. В 9' дори Кейлор Навас трябваше да се намесва решаващо, след като Петържела проби отляво, нахлу в наказателното и стреля от малък ъгъл, но костариканецът спаси. При добавката крилото стреля в аут.

В следващата атака обаче Реал Мадрид успя да поведе. Лукас Васкес получи по дясното крило и с перфектно центриране за Бензема френският нападател нямаше как да сбърка - удар с глава от 2 метра и 1:0 за "белия балет".

В 29' страхотен пропуск направиха отново гостите, след като Петържела отново се озова на опасна позиция в наказателното поле, изведе на скорост Кърменчик, но от малък ъгъл той нито успя да стреля добре, нито да намери свой съотборник - разочароващо изпълнение на нападателя на Виктория.

В ответната атака Бензема се озова сам в наказателното поле на съперника и от много малък ъгъл реши да стреля, вместо да търси връхлитащия Гарет Бейл. В 35' пък вратарят на гостите подари топката на Иско, който остана сам срещу него, но прехвърлящият му удар излезе в аут.

В края на първото полувреме Виктория получи най-добрия си шанс да вкара гол, след като Марсело беше пробит по крилото и топката беше насочена перфектно за Петържела. Той трябваше просто да насочи топката от 3 метра във вратата, но я прехвърли, въпреки че беше абсолютно непокрит в малкото наказателно поле - 1:0 до почивката.

Виктория имаше по-добри атаки в началото на второто полувреме, но все пак Реал Мадрид успя да поведе с 2:0. Резервата Федерико Валверде отлично проби през центъра и намери Бейл на границата на наказателното поле. Той с пас зад гърба си изведе Марсело, а той от своя страна прехвърли вратаря за 2:0.

"Белия балет" зареди пропуск след пропуск, като страхотни положения имаха Бейл и Бензема, а в 70' гол на френския стрелец беше отменен. В 77' Васкес с глава и абсолютно непокрит стреля с глава в аут от едва 2 метра, а в ответната атака Виктория върна интригата - страхотна акция през центъра стигна до Хросовски, който от границата на наказателното поле прониза вратата на домакините - 2:1 и кошмарен момент за защитата на Реал. За щастие на "белите", това беше и последното опасно положение в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички