Революция в турнира: Мачове от Шампионска лига ще има вече и в четвъртък


Революция в турнира: Мачове от Шампионска лига ще има вече и в четвъртък
Снимка: Getty Images

1806 0

Промените в турнира Шампионска лига от следващия сезон няма да са никак малко. Изменение ще претърпи и календарът му и от есента мачовете в надпреварата ще се провеждат не само във вторник и сряда, но и в четвъртък, пише cope.es.

Без групова фаза наесен

Както е известно, през следващия сезон участниците в турнира ще станат от 32-36, а вместо традиционната групова фаза всеки отбор ще проведе осем мача срещу различни съперници.

Само 3 жребия

Всичките 18 мача от последния кръг ще се проведат паралелно в един ден - на 29 януари. Жребиите ще са само три: преди първия етап на турнира, преди плейофите на отборите, заемащи от девето до 24-то място, и преди полуфиналите. Нататък двойките ще бъдат определени от турнирна решетка.

Последните мачове в общия етап ще се играят в един ден

В жребия за плейофите класирането от девето до 16-о място ще бъдат поставени и ще играят с отборите, заели местата от 17-о до 24-то. Реваншите поставените тимове ще проведат у дома.

Осмината победители в плейофите ще се класират на осминафиналите, където ще играят с един от завършилите от първо до осмо място в общия етап, който ще замени груповата фаза. А ето кои са потенциалните съперници на Лудогорец в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички