Рецитали в Шампионска лига: "Кралете" озаптяват "бикове" с по-голям блясък, а "гражданите" чупят рекорди на "разходка"


Рецитали в Шампионска лига: "Кралете" озаптяват "бикове" с по-голям блясък, а "гражданите" чупят рекорди на "разходка"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1596 0

Време е да научим имената и на следващите два отбора, които се класират за четвъртфиналите в Шампионска лига. Изглежда твърде вероятно това да бъдат и двата тима, които са големите фаворити за трофея през този сезон. Става въпрос за победителя през миналата кампания Манчестър Сити, както и за 14-кратния европейски клубен шампион Реал Мадрид.

И двата колоса приемат съперниците си у дома. "Гражданите" се изправят срещу Копенхаген, като дори имат комфортна преднина от две попадения след успеха с 3:1 в Дания. "Кралския клуб" има по-крехка преднина, като тя бе извоюявана изключително трудно след триумф с минималното 1:0 в Германия, когато домакините създадоха доста ситуации пред вратата на Андрий Лунин. Сега обаче на линия ще са ключови играчи като Джуд Белингам и Антонио Рюдигер, които пропуснаха първата среща.

Реал Мадрид - РБ Лайпциг в Шампионска лига: Сблъсъкът в цифри

РБ Лайпциг ще търси реванш срещу Реал Мадрид в Шампионска лига

Това увеличава шансовете на "белия балет" и платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 1,61 за тяхна победа. Ставката за успех на гостите е 5,00, докато пазарът за равенство между двата тима е оценен на 4,35 (коефициентът за Реал да се класира е 1,09 и съответно 7,40 за РБ Лайпциг). Срещата е с начален час 22:00 българско време (както и за другия мач).

На "Сантяго Бернабеу" Реал е без поражение в турнира от април 2022 година, когато загуби от Челси (9 победи и 1 равенство след това). През кампанията до момента пък има осем победи от осем мача в надпреварата. На всичкото отгоре "кралския клуб" няма поражение срещу германски съперници у дома вече осем поредни сблъсъка (6 победи и 2 равенства). А последните им три такива двубоя неизменно са спечелени на 0 (включително 2:0 над РБ Лайпциг през миналия сезон).

РБ Лайпциг обаче може да се оповава на това, че е вкарвал поне по два гола във всяко от гостуванията си в Шампионска лига през кампанията (2 победи и 1 загуба). Те ще се надяват Луис Опенда да продължи добрата си форма, след като нападателят вкарва между 55-ата и 70-ата минута в два от трите мача на "биковете" след първия сблъсък с Реал.

Манчестър - Копенхаген в Шампионска лига: Рекорди и цифри

Копенхаген е обречен срещу Манчестър Сити

И докато в този дуел може да има интрига, то изглежда сякаш Копенхаген няма никакъв шанс срещу Сити. Коефициентът на efbet за нов успех за "гражданите" е 1,16, докато ставката за триумф за гостите е 16,50. Пазарът за равенство пък е оценен на 8,00. Коефициенти за това кой тим ще се класира дори не са налични.

След обрата през уикенда срещу Юнайтед Сити вече е без загуба в 19 поредни мача (17 победи и 2 равенства). И "гражданите" са спечелили всеки мач в Шампионска лига през сезона до момента - по подобие на Реал Мадрид. Изумително изглежда и постижението им от 29 поредни мача в Европа на "Етихад Стейдиъм", в които не са губили (27 победи и 2 равенства!).

Чрез вдигнатия трофей през миналия сезон Сити е отбелязал цели 14 попадения без да получи нито едно във своята врата на "Етихад Стейдиъм" в елиминациите от турнира. След като Копенхаген имаше малшанса да срещне точно Сити при второто си участие на осминафиналите в Шампионска лига, сега датчаните ще търсят първа победа като гост на тим от Англия в историята си след седем неуспешни опита (5 загуби и 2 равенства).

Освен това Копенхаген е спечелил само 1 от последните си 15 мача като гост в Шампионска лига (10 загуби и 4 равенства). Само преди дни пък загубиха от Мидтиланд в борбата за титлата в местния шампионат. Фил Фодън е във формата на живота си и се радва на най-головия си сезон, а Сити е непобеден в Европа за вече 21 поредни мача (6 победи и 5 равенства). Това е и рекорд за английски клуб.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички