Реал не позволи на Наполи дълго да мечтае на "Бернабеу" (ВИДЕО)


Реал не позволи на Наполи дълго да мечтае на "Бернабеу" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/ Gulliver

3072 0

Реал Мадрид постигна обрат срещу Наполи с 3:1 на "Сантиаго Бернабеу" в среща от 1/8-финала в Шампионска лига. Резултатът за гостите откри Лоренцо Инсиние в 8-ата минута на двубоя. В 18-ата обаче Карим Бензема изравни, а Тони Кроос изведе домакините напред в 49-ата минута. Каземиро пък вкара изумителен трети гол за Реал в 54-ата минута.

Наполи изненадващо откри резултата в Мадрид, но след това с нищо не успя да затрудни съперника си. Реал изцяло обърна играта и до края на първата част записа 11 голови положения срещу само 2 за Наполи, които бяха едва в началните минути.

Още в 20-ата секунда Реал имаше възможност да открие резултата. Ударът на Карим Бензема обаче не бе достатъчно прецизен и Рейна изби топката с една ръка. 

Въпреки по-доброто начало за домакините, Наполи изравни играта и в 8' откри резултата чрез гол на Инсиние. Той стреля малко след центъра с техничен удар, но голяма вина за попадението носи и стражът на Реал - Навас, който бе излязъл напред и нямаше как да реагирa на удара.

 

Попадението обаче не стресна състава на Зидан като 10 минути бяха нужни на "белия балет" да отговори. В 18' след превъзходено центриране на Карвахал, Бензема надскочи всички в наказателното поле и засече топката за 1:1.

 

 

Реал продължи да е по-активният тим в следващите минути и бе по-близо до второ попадение. В 27' звездата на тима Кристиано Роналдо остана сам в наказателното поле, но ударът му премина високо над вратата. След него и Модрич пропиля не лоша възможност. От границата на наказателното поле хърватинът отправи удар, но топката рикошира и мина покрай гредата.

В заключителните 10-ина минути от полувремето Реал увеличи пресата. Бензема откри полувремето с пропуск и по същия начин го приключи. Роналдо набра скорост отдясно и успя да намери Бензема, който на скорост влезе в наказателното. Французинът обаче не изигра достатъчно технично положението и сантиметри го разделиха от това да изведе Реал напред в резултата.

Премуществото на Реал през първата част не бе оползотворено, но втората започна по превъзходен начин като отбеляза гол още в 47'. Роналдо се измъкна и успя да върне топката на границата на наказателното поле, където Тони Кроос с вътрешната част на десния крак от около 15 метра шутира и изведе тима си напред в резултата - 2:1.

Нападението на Реал продължи и в следващите минути. В 54' Каземиро отбеляза фантастично попадение. От около 25 метра той намери топката от воле и я прати в горния десен ъгъл, като не остави абсолютно никакви шансове на Рейна. 

Постепенно Реал се отдръпна и започна да брани резултата, което даде малко по-голямо поле за изява на Наполи, но италианците не успяха да се възползват. Мертенс се превърна в длъжник на тима, след като на два пъти изпусна да се разпише. В 68' от чиста позиция, след подаване на Хамшик, прати топката над вратата. 2 минути след това направи още един пропуск, звездата на Наполи под малък ъгъл опита да прехвърли Навас, но топката излезе в аут.

В 80' гостите все пак стигнаха до попадение, но то бе правилно отменено заради засада. Кайехон влезе с топката във вратата, но повторенията показаха, че испанецът бе поне метър зад отбраната.

Преди мача

Тимът продължава защитата на трофея, като няма загуба в турнира на „Бернабеу“ вече 11 поредни мача. "Белия балет" ще бъде без една от звездите си - Гарет Бейл. Уелсецът поднови тренировки през седмицата заради контузията в глезена, която го остави дълго време извън игра. Той обаче не е напълно възстановен. Аут за мача освен Бейл е и Данило, който се контузи срещу Осасуна. Карим Бензема ще води атаката, въпреки че не се намира в най-добрата си форма и е недолюбван от феновете. Изненадата в състава на Зинедин Зидан е Хамес Родригес, като на негово място се очакваше да започна Лукас Васкес.

В състава на Наполи няма отсъстващи като Аркадиуш Милик вече е готов за игра, след като се възстанови от тежка контузия в коляното, но не е сред титулярите.

Съставите:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Роналдо, Кроос, Бензема, Хамес, Марсело, Каземиро, Модрич

Наполи: Рейна, Хисай, Кайехон, Мертенс, Хамшик, Желински, Инсиние, Кулибали, Гулам, Раул Албиол, Диавара

В единствения предишен сблъсък в два мача между двата отбора Реал Мадрид бие с 2:0 у дома, а след това прави 1:1 в Италия. Реал Мадрид е бил елиминиран в 7 от последните 8 сблъсъка от италиански отбори в елиминациите. Единствено миналата година Кралете отстраниха Рома.

Наполи завърши за първи път в историята си на първо място в групата в Шампионската лига. Тимът обаче не е минавал осминафиналите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички