Реал Мадрид се класира за 1/4-финал в Шампионска лига за първи път от 3 години, отстрани Аталанта


Реал Мадрид се класира за 1/4-финал в Шампионска лига за първи път от 3 години, отстрани Аталанта
Снимка: Getty Images/Guliver

6817 0

Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига за първи път от 2018-а година насам, след като победи Аталанта с 3:1 в мача-реванш и продължава към следващата фаза с общ резултат 4:1 от сблъсъка.

Италианският тим изигра достойна среща, но не успя да се възползва от своите възможности, за което основна заслуга има и вратарят на противника Тибо Куртоа. "Кралския клуб" пък, като доста по-опитен в турнира, игра много умно, и дори можеше да постигне и по-изразителен резултат.

Така 13-кратният носител на трофея продължава към следващата фаза и ще се надява да извърви пътя до края, прибавяйки безапелационна 14-а купа от състезанието. Жребият за четвъртфиналите ще се състои в петък, 19 март.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Начо, Кроос, Модрич, Валверде, Васкес, Винисиус, Бензема

Аталанта: Спортиело, Толой, Маеле, Госенс, Де Роон, Ромеро, Малиновский, Джимсити, Песина, Пашалич, Муриел

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна на много високи обороти, а гостите демонстрираха добре познатата преса, високо изнесена по терена. Това доведе до ранен шанс, дошъл след известна доза късмет. В крайна сметка се стигна до удар с крак на Госенс, който обаче се озова право в Куртоа.

Аталанта продължи да играе така настървено и да търси усилено попадението, но към средата на полувремето "кралския клуб" започна да се чувства една идея по-комфортно на терена, да задържа топката повече и да опитва по-често да атакува.

В 27-ата минута се стигна до най-чистата ситуация в срещата, след като Бензема и Винисиус размениха двойно подаване много добре, а след последния пас на французина Винисиус бе на отлична позиция, но се забави твърде много и ударът му бе блокиран.

34' - 1:0! Много груба грешка на Спортиело доведе до гол за Реал Мадрид. Той подари топката на Лука Модрич, който напредна и пусна топката между противниковите играчи, за да намери Бензема. Френският нападател реагира бързо и без да се бави стреля, за да открие резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част домакините бяха съвсем близо до това да удвоят своя аванс в резултата. Винисиус бе изведен от Менди, след което показа страхотна техника и размина няколко противникови играчи, но в момента, в който просто трябваше да насочи топката във вратата, той стреля в аут.

В 58-ата минута Винисиус отново влезе на скорост, като бе препънат от противников играч точно на входа към наказателното поле. Главният съдия отсъди дузпа, а с нейното изпълнение се нае капитанът Реал Мадрид Серхио Рамос, който не сбърка, въпреки че Спортиело хвана ъгъла и игра с топката. 59' - 2:0!

В 67-ата минута гостите стигнаха до най-добрата си възможност за отбелязване на гол. Малиновский осъществи феноменален пас към Сапата, който бе на много добра позиция зад защитата на противниковия тим (но и в редовна позиция) и стреля опасно, но Куртоа спаси с крак.

Само секунди по-късно Реал отговори подобаващо. Бензема засече с глава центриране, а Спортиело спаси. Топката обаче се върна в нападателя, който без подготовка отново стреля с глава, а този път топката се отби в страничния стълб.

В 76-ата минута Сапата отново бе изведен срещу Куртоа, като този път положението бе още по-чисто, тъй като нападателят имаше достатъчно време да се приготви за изстрела и да матира стража. Вместо това обаче белгийският вратар отново отрази по страхотен начин с крак и запази резултата същия.

83' - 2:1! Аталанта намалява резултата малко преди края, след като Муриел се разписа по страхотен начин от пряк свободен удар.

85' - 3:1! Секунди след това Реал организира мълниеносна атака, която завърши с попадение на Асенсио.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид посреща Аталанта в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха първия двубой с 1:0, но бергамаските са корав съперник, който може да поднесе изненада във всеки един момент.

Мадридчани иамт 11 победи в последните си 12 мача с италиански тимове. Аталанта обаче има пет поредни победи като гост в Шампионската лига и се надява да продължи силната серия в най-комерсиалния клубен турнир. От сезон 2006/07 насам в над 65% от 1/8-финалите на Реал са отбелязвани поне 3 гола, което значи, че ни очаква зрелищен мач.

За Реал срещата пропускат контузените Алваро Одриосола, Дани Карвахал, Марсело, Мариано Диас и Еден Азар. Каземиро пък е наказан. Гостите от Бергамо имат по-малко проблеми, като Ремо Фройлер е наказан за срещата, след като получи червен картон в първия мач. С травми са Ханс Хатебур, Виктор Коваленко и Бошко Сутало.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички