Реал Мадрид - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме зрелището от Шампионска лига?


Реал Мадрид - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме зрелището от Шампионска лига?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

11706 0

За трети пореден сезон един срещу друг в елиминациите на Шампионска лига се изправят Реал Мадрид и Манчестър Сити. "Кралят" на надпреварата с 14 трофея срещу актуалния носител на трофея, който според мнозина е и най-силният отбор в последните години.

Двубоите между Реал Мадрид и Манчестър Сити до момента

Манчестър Сити и Реал Мадрид са се срещали общо 10 пъти до момента в официални сблъсъци, като "гражданите" имат четири успеха, "кралския клуб" е с три - колкото са и равенствата. Карим Бензема е голмайсторът на това съперничество с 6 попадения - с по три пък са Габриел Жезус, Бернардо Силва и Кевин де Бройне (последните двама все още са в Сити и се очаква дори да са титуляри).

Реал Мадрид и Манчестър Сити в нов звезден сблъсък

Първите им две срещи са през 2012 в груповата фаза, а през 2016-а испанците отстраняват англичаните на полуфиналите с общ резултат 1:0. Следващите три двойни дуела са от елиминациите - през 2020-а Сити побеждава на 1/8-финалите, през 2022-ра Реал се класира за финала след чутовна драма, а през миналия сезон "гражданите" си заслужиха мястото във финала след разгром с 4:0 у дома на полуфинала.

"Кралския клуб" отстранява съперника в 11 поредни случаи, когато играе 1/4-финал в турнира (в три от случаите побеждава английски съперници). Освен това е спечелил 16 от последните си 21 евросблъсъка у дома (3 равенства и 2 загуби).

Сити ще опита да поправи негативните показатели срещу испанци, като има 4 успеха, 3 ремита и цели 8 поражения. Освен това "гражданите" имат само един успех като гост на "Сантяго Бернабеу", както и едно равенство и 3 загуби. Те обаче са в серия от 25 поредни срещи без загуба във всички турнири (21 успеха и 4 ремита).

Къде да гледаме Реал Мадрид срещу Манчестър Сити в Шампионска лига?

Първият мач от големия дуел ще започне в 22:00 часа българско време на "Сантяго Бернабеу", като ще бъде излъчен пряко по "Макс спорт 3". Освен това ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Арсенал - Байерн Мюнхен по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/4-финала?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички